Ето кои ще са 5-те най-актуални алкохолни питиета през 2020

Доклад, изготвен от Play Market Research и базиран върху статистика от световния алкохолен пазар, определи кои ще са 5-те най-актуални и модерни алкохолни питиета за тази година.

№1 Виното

Една от най-популярните и консумирани напитки държи челна позиция в класацията, като причините за популярността на този алкохол се крият в нарастващия интерес по-младото поколение към производството и опаковането на виното. Това, което привлича консумиращите я, е природосъобразната опаковка, органичния произход и лимитираните колекции.

№2 Бирата и сайдерите.

Интересът към крафт бирите расте непрестанно през последните години, но е възможно да отстъпи мястото си на сайдерите, които са предпочитани от хората с непоносимост към глутен. Избягването на глутена се превърна в цяло течение и начин на живот дори на хора, които нямат такъв проблем, което обяснява засилената консумация към сайдърите.

№3 Спиртните напитки.

Твърдият алкохол винаги е бил на мода, но напоследък на пазара навлизат редица експериментатори, смело комбиниращи различни видове алкохол, получавайки нови категории - пример за това е ликьорът Italicus, съчетаващ разнообразни билки и подправки с фруктови вкусове.

Според PMR най-актуалните спиртни напитки за 2020 ще са: текила, бърбън, уиски, джин и аперол.

№4 Готовите коктейли.

Тук не става дума за твърде захаросаните евтини коктейли, а за иновативни питиета, приготвени с натурални съставки и почти никаква захар или естествени подсладители. Младото поколение, придържащо се към здравословния начин на живот, проявява най-силен интерес към подобни алтернативни коктейли. В допълнение към това, готовите коктейли пасват на забързания лайфстайл на младите и на нуждата им да следят всички тенденции и да ги споделят в социалните мрежи.

№5 Seltzers.

Това е ново питие, "изобретено" в Щатитие, което комбинира газирана вода със слаб алкохол и натурални съставки, и много се доближава до претенциите на хората, искащи да консумират по-здравословни напитки. През миналото лятото seltzers добиват голяма популярност, която се очаква да достигне още по-високи върхове през лятото на 2020.

 

Коментари

Задължително поле