Ето кой всъщност помага на Джак Даниел да разработи известното си уиски

Уискито Jack Daniel's е едно от най-емблематичните американски марки за алкохолни напитки в света. А човекът, отговорен за неговия успех, е един поробен човек на име Нейтън Грийн, който научава Джак Даниел на изкуството на дестилацията на уиски, а в замяна остава непризнат повече от 150 години.

Грийн е роден през 1820 г. След време придобива известност като добър дестилатор на уиски. Той често бил наеман от местни ферми и плантации, които искали да използват уменията му да прави уиски. Именно така се запознава с Джак Даниел.

Около 1850 г. Даниел е бил сираче на 7 години, което търси работа. Така стига до дома на един проповедник, който също бил дестилатор. Така Даниел започва работа в неговата ферма. В крайна сметка проповедникът запознава момчето с Грийн и го инструктира да научи Даниел на своят занаят.

Грийн научил Даниел на „филтриране с въглен от захарен клен“. При този процес уискито се филтрира през дървени стърготини от дървени въглища, преди да бъде поставено в бъчви за отлежаване, техника, която според историците на храните е вдъхновена от подобни техники за филтриране с въглен, използвани за пречистване на вода и храни в Западна Африка.

В годините на започване на Гражданската война Даниел влиза в ролята на търговец и започва да продава марката си на войниците и да се утвърждава като най-популярен в района. След края на войната Даниел купува дестилерията на проповедника и я преименува на себе си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл