Загадки, които все още шокират света

Науката мълчи

От изгубени съкровища, до необичайни явления

Експертите са озадачени от странни находки и древни тайни

От началото на света до днес сме заобиколени от мистерии. Някои са решени от науката, но други остават необяснени. Някои са стари колкото човечеството и очарованието ни от тях ги прави вечни. От изгубени съкровища на дъното на океана, до необичайни явления в небето; от тленните останки, до боговете – по този повод ви представяме няколко исторически мистерии, които никой не може да разреши.

Останките на Колумб

Италианският мореплавател, открил Новия свят, Христофор Колумб е известен още приживе. Но въпреки, това хората все още спорят къде са останките му. Оригиналната гробница на Христофор Колумб е във Валядолид, Испания, след това е преместена на остров Хаити в Карибско море, след това в Куба през 1795 г. и след век тялото му е върнато в Испания.

Ето озадачаващата част - група хора казват, че тялото му никога не е било транспортирано със самолет до Хаити. Сандък с надпис „известният виден Кристобал Колон“, съдържащ мъртво тяло, е намерен през 1877 г. в катедралата на Санто Доминго. ДНК тест показа, че това е Диего Колумб, брат на Христофор Колумб. Доминиканска Република поставя под съмнение автентичността на резултатите от ДНК и иска изследването да бъде повторено.

Съкровището на Хитлер

Местоположението на съкровището на Хитлер от около четири милиарда долара все още е неразгадана мистерия. В продължение на години, след смъртта на фюрера, мнозина се опитват да намерят това имане, но без успех. Фрагменти от него са открити в страни близо до Германия, но нито една част не е оставила следа, която да доведе до цялото злато.

Историците предполагат, че парите са депозирани в банки в различни щати. Смята се също, че Хитлер е скрил съкровището в изолиран район на юг от Дрезден. Докато някои смятат, че съкровището е в езерото Топлиц в Австрия. Едно е сигурно - това огромно богатство все още чака да бъде намерено.

Източникът на сигнала "уау"

Мистериозната честота е уловена и отпечатана от радиотелескопа в обсерваторията Пъркинс. Съдържа куп букви и цифри, може би свързани помежду си, но никой не знае истинското им значение. Дори по-напредналата технология не може да разреши мистерията на този сигнал. Мнозина вярват, че това съобщение е изпратено от извънземни.

Корабът USS Cyclops

Кораб, построен да издържа на опасни метеорологични условия, и екипаж от 306 професионални моряци са напълно изгубени, оставяйки въпроси без отговор. За последен път корабът е видян на път за Балтимор на 4 март 1918 г. Твърди се, че изчезването е причинено от проклятието на Бермудския триъгълник. И днес изследователите не могат да открият кораба, нито пък какво се е случило с него.

Дискът от Фестос

Този древен диск съдържа надписи на непознат език. Смята се, че в него има послание, което ще ни помогне да разберем минойската цивилизация. Експерти казват, че посланието на диска може да бъде история, химн или календар. Много изследователи все още се опитват да разберат какво всъщност означава съобщението и благодарение на по-новите технологии смятат, че се приближават доста.

Витлеемската звезда

Известната звезда от Библията приковава вниманието на много професионалисти. Има теории, стигащи дотам, че тази звезда е смятана за неидентифициран летящ обект. Британски изследователи казват, че това е звезда, подобна на тази, наблюдавана в Китай през пети век пр. н. е. Йохан Кеплер казва, че това е сблъсъкът на две планети, образуващи нова звезда, докато други смятат, че това е просто комета. Но все още, какво всъщност е тази звезда, остава неразрешено.

Гробницата на Чингис хан

Не е ясно къде е гробът на великият завоевател Чингиз хан.

Великият водач и основател на Монголската империя е известен като велик завоевател, разширил територията си от Китай до Унгария. Той вдъхновява много хора заради своята принципност и смелост. Когато умира през 1227 г., верните му последователи го погребват тайно на необозначено място и всички свидетели са убити. Конете също са  използвани за унищожаване на доказателства за погребението на Великия хан. Неговите последователи дори преместват коритото на реката, за да скрият мястото.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл