За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля

Общо 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света. Николай Тодоров – Ник е един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години и сега ще се впусне в кулинарна надпревара. 

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят.

Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В момента тече гласуването, което ще открои финалистите. Общо 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември във Валенсия.

Българският претендент кани на кулинарни демонстрации в София и Варна. Срещите са:

На 21 юни в София, “Северен Парк Фест“ от 18.00 до 21.00 ч.

на 23 юни във  Варна, VARNA STREET FOOD PARK, Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 ч.

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот.

Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил много такива ястия на събития от всякакъв мащаб, като - фестивали, частни партита и демонстрации.

На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме