Криворазбраната толерантност

Нека я оставим без постоянна виза

И на нас в четвърти клас ни говореха за ерекцията

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Животът ни напоследък е обозначен от толерантността. Огромната, почти като статуята на Свободата толерантност. Толерантността, която като кучка защитава малките си, разпилени около провисналата и гръд и които отглежда, за да лаят и хапят света, така както всички останали чувства на човечеството не са го хапали. Толерантността няма офис. Тя трябва да изпълва въздуха, да е напоена с разбиране и постоянство. В противен случай е параграф от ежедневието, който може и да не бъде спазван. Но защо е толкова опасно да дадем постоянна виза за нея… Защото тя не може и не бива да пресича някои граници, където вече е направила или предизвикала престъпления от актуална или предстояща значимост. В някои скандинавски страни толерантността отива на гости в мозъци, които провокират и защитават обезпокоително половите сношения между родители и деца. Описват света пред самите деца, като последователност от постъпки, които в някои ширини са напълно неподкрепени и постигат уродливи асоциации. Децата получават повече от полагащото им се за определена възраст. У нас толерантността отива в училищата под формата на дипляни с многозначително съдържание. Вярно - и на нас в четвърти клас ни говореха за ерекцията и спермата, но докато всички хихикахме в шепите си, никой не е тръгвал да ни насочва хетеро или хомо да бъдем. Въпреки акселерацията, намирам, че това познание трябва да дойде с доброволното изследване на тялото, мислите и света на подрастващият. И все пак, нека знаем, че една нагледна агитация, дори да е експонирана на плаца на едно училище или да има шпиц команди за прокарването й, не може да направи никого гей. Както и не може да направи никого мъж, ако това са старанията на някои опоненти. Предизвикателните спорове по налични, внезапни , неудобни теми, вкарват обаче мисловните процеси в режим на обрати, които могат да постигнат резултат, далеч по-рафиниран и обмислен от едно обикновено хейтване. Оскар Уайлд е казал, че „Най-големият грях е да бъдеш повърхностен. Осмисленото е винаги вярно”. Защо тогава не използваме случаите на внезапна толерантност, за да се разтърсим, потърсим, самообясним и придвижим напред в нейните дебри. Осмисленото е винаги вярно, нали запомнихте. Казах!

 

СВЕТСКИ...

Диона с букет от...ягоди

Развълнувана както никога, брадърката Диона оповести, че е получила необичаен букет от почитател. Букетът прекосил половин България, пристигнал на гарата в омачкана хартия и изпращачът бил наполовина съкрушен, обяснява пред приятелите си красивата рапърка. Вместо цветя, в центъра на една сладка корона се поставени ягоди, всяка от тях полята с различен по вкус и цвят шоколад. И, моля ви, не мислете, че това е инфлуенсърски трик, осигурява се Диона, с което още повече ме кара да мисля, че е такъв.

 

FASHION IDOL

Атанас Колев

Звезда от последното издание на ВИП брадър и прохождащ в ролята си на модел, Атанас Колев, показва огромно развитие в стила си. Отскоро избран за рекламно лице на Десизо Монни, рапърът- гинеколог, влиза в света на изящното не плахо и свенливо, а някак си дръзко и свежо. Колев представя новите принтове на Монни с едно младежко нехайство, което му носи предимство в класациите за най-добре облечен през този сезон.

 

Ротарианки

Маймарова начело на женско парти

Кралицата на козметиката в България Цветелина Маймарова, даде парти в своя офис, организирано за дамите ротарианки и приятели. Арт Козметичен коктейл в офиса на компанията на Маймарова, която чества 25 години активна дейност в сферата на красотата, дерматологията, козметични и СПА технологии събра близо 75 души. Всички те - обединени от благотворителния дух, властващ в проектите на домакинята, оцениха с присъствието си нейното председателстване на Ротари клуб Витоша за настоящия период. Бе показана прекрасна изложба на художникът -калиграф Мария Иванова, чиито творби тя ще представи в Япония, както и платна специално подготвени за случая. На събитието ще присъстваха водещи дерматолози и козметолози, които да изготвиха персонална козметична програма и диагностика със специална апаратура на всеки гост.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл