Купуват болнична апаратура с дарения от Виенския бал

21-вото издание на бала се превърна в символ на новото начало и надеждата.

 

Бляскавото събитие събра елита след две години пауза

Общата събрана сума е над 20 000 лева

След едногодишно прекъсване заради пандемията отново се проведе благотворителния Виенски бал. Неговото 21-во издание се превърна в символ на новото начало и надеждата.

За да присъстват на бала бяха дошли гости не само от София, но и от Пловдив, Бургас и Стара Загора. Сред чуждестранните гости, освен дипломатите от посолствата на Австрия, Швейцария, Италия, ЮАР, Албания и др.

И тази година Виенският бал имаше благотворителни каузи, като допълнителни средства за тях се събираха чрез благотворителните търг и томбола.

Дарената от кмета на София Йорданка Фандъкова авторска икона на Стоян Мирчев беше купена за 1500 лева от Марина Вълканова. Диптиха картини на старозагорскиат художник Светлозар Недев бяха купени за 1000 лева от Живко Тодоров. Зарина Генчева, която е всяка година участва в търга брои за пластика на Богдан Бондиков сумата от 1300 лв.

Общата сума от търга е 11 200 лева. От продажбата на билети за томболата бяха събрани близо 8000 лева. Със събраните средства от бала ще бъдат направени дарения за Университетска специализирана болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Б. Бойчев” ЕАД София за закупуване на специализирана апаратура. Друга част от средствата ще отиде за бягащите от Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл