На мода са очила като пеперуди

Котешките и авиаторските форми продължават да са актуални

Едни от най-ефектните модни аксесоари са очилата. Те магически привличат погледа. Затова все повече са хората, които и в мрачно време ги носят, имитирайки късогледство или далекогледство. И всичко в името да са елегантни и неповторими.

В жестоката конкуренция между брандовете все по-предна позиция заема и българска марка. След адмирираното признание в Европа и САЩ за слънчеви и диоптрични модели, тя и този сезон доказва, че успешно се нарежда сред отличниците – по дизайн, цвят, качество на материалите, безспорно перфектната оптика.

Ако искате да спечелите завистливи погледи, то за вас са екстравагантните и запомящи се

шестоъгълни модели

Изработени от чист метал или в комбинация от метал и пластика, те гарантират стил и индивидуалност. За по-дръзките предизвикателството ще бъде миксът между шестоълъгник и пеперуда - безспорен хит за сезона.

От няколко години

полъхът на носталгичната романтика

не слиза от модните подиуми. При очилата тя се изразява в авиаторските форми, които тази година обаче са по-квадратни и големи. Все така интересни и желани са подходящите и за двата пола образци с двоен мост, които често се появяват и при диоптричните рамки. Шик е, ако предложенията са и с изцяло кръгли рамки.

Невинните свалячки

и тази година ще заложат на пърхащи ресници зад котешките форми. Модерното излъчване се дължи на засиленото издължаване и още по-ярко изразения ретро стил, който подчертава скулите и формата на лицето.

Освен класическите форми, при мъжките модели хит са и

сините огледални стъкла

изработени предимно от лекия швейцарски материал Grilamid TR90.

През 2019 г. предлагането на метални очила е значително по-голямо в сравнение с предишните, където пластиката властваше почти изцяло. Новият

меден цвят “copper”

ще бъде водещ и актуален през всички следващи сезони. Модерни са по-светлите, но ние препоръчваме преливащи се кафяви или сиви стъкла, които са и най-приятни и комфортни за окото.

Независимо какъв материал ще изберете, шестоъгълните форми, силно издължените котешки очила или моделите с двоен мост, със сигурност ще сте актуални и това лято.

Коментари

Задължително поле