Носителката на “Златна игла” Радослава Лазарова пред “Труд”: Творя от желание и любов, наградите идват след това

Радослава Лазарова със статуетката “Златна игла”.

Красавицата спечели “Най-добър млад дизайнер” от най-престижното отличие за мода у нас

Талантът в България наистина се оценява, категорична е тя

Талантливата създателка на официални рокли Радослава Лазарова спечели първата награда в своята кариера - най-престижното модно отличие у нас “Златна игла”. Тя грабна приза за “Най-добър млад дизайнер” по време на 25-ата церемония по раздаването на статуетките от Академията за мода.

“Чувствам се уникално. Не мога да го опиша с думи. Знаех, че съм номинирана, но не съм очаквала да спечеля. Надявах се да ми се случи и съм щастлива, че статуетката дойде именно при мен. Тя е изключително специална, все пак Академията за мода раздава наградите от 25 години и за мен е изключителна чест като млад творец и дизайнер в България, да получа тази висока оценка. Безкрайно сън благодарна както на Академията, така и на нейния председател проф. Любомир Стойков”, разказа пред “Труд” Ради Лазарова.

По думите й това е награда за силен старт в модата и очаквани големи бъдещи успехи, което за нея е огромно предизвикателство, тъй като вече отговорността е доста по-голяма. Дизайнерката сподели, че това е първата й статуетка и чрез нея се чувства удовлетворена и вдъхновена да продължи да твори. “Дава ми тласък да продължа да се развивам в България и да покажа най-доброто от себе си. И да не спирам да работя, за да реализирам най-големите си мечти. Много е хубаво, когато човек е оценен”, обясни красавицата.

Лазарова заяви, че никога не е работила с идеята, че иска да спечели статуетка. “Творя от желание и любов към това, което правя. Наградите идват след това. Не съм предполагала, че дори ще бъда номинирана за “Златна игла”, камо ли, че ще спечеля”, каза още създателката на официално облекла и допълни, че отличията идват като резултат от нейния труд и това, което е направила.

Дизайнерката стартира собствения си бранд преди една година. Започва кариерата си със собствена линия дрехи. Издава 3 авторски колекции – официална, сватбено облекло и последната е най-екстравагантна и младежка, абитуриентски тоалети.

Ради Лазарова пожела на новите и прохождащи дизайнери да творят със сърце и душа, да бъдат смели и вдъхновени. “Искам да им кажа, че талантът в България наистина се оценява и да не спират да мечтаят. С труд и постоянство човек може да постигне много. Разбира се, когато е комбинирано с талант, нещата се получават”, каза още красавицата.

Носителите на приза “Златна игла” бяха номинирани от експертно жури, включващо модни и лайфстайл журналисти от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков. След церемонията всеки от наградените имаше свое индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода.

 

Останалите първенци

Невена Николова е големият победител

Водеща бе Гери Дончева

Невена Николова спечели най-голямата награда - “Дизайнер на годината”. Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков удостои със сертификат всеки от носителите на “Златна игла” и лично връчи приза на Николова. Освен нея и Лазарова, останалите победители бяха: Desizo Monni – “Модна къща на годината”, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – “Булчинска мода”, Аксел Харди – “Модна иновация” и Джулия Ангелова – “Моден гримьор”.

В церемонията участваха досегашните носители на отличието в различни категории. Трикратната носителка на “Златна игла” – София Борисова, откри традиционния ревю-спектакъл преди церемонията с колекция Attitude 2020.

Миналогодишният носител на наградата за булчинска мода Христо Чучев, показа най-новата си колекция “Розов диамант”. С рокля от нея беше облечена и водещата на събитието Гери Дончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл