Отличиха българското Kabile с Голям златен медал на "Световното по вино"

"Вила Ямбол“ спечели общо 7 медала за страната ни 

Най-старата изба в Южна България – „Вила „Ямбол“ донесе цели 7 медала за страната от „Световното по вино“, а две от напитките на родния производител бяха оценени от журито с над 92 точки, което традиционно се отсъжда на най-добрите вина по света. Тазгодишното издание на един от най-престижните международни винени конкурси - „Mondial de Bruxelles“ се проведе в началото на месец септември в град Бърно, Чехия и в него се включиха над 8 500 вина от 46 страни.

Единият от Големите златни медали за България тази година е за винената серия Kabile. С него беше окичена резервата на „Вила Ямбол“, която е от сорта Мерло, 2015 г. В рамките на форума, производителят спечели и два златни медала за същата серия – за Каберне Совиньон Резерва от 2014 г. и за купажа Мерло и Каберне Совиньон, 2017 г.

Още един Голям златен медал и едно сребърно отличие грабнаха тероарните вина на производителя. Те са за лимитираната серия Vineyards Selection и бяха присъдени респективно за виното от сорта Каберне Совиньон, 2015 г. - от микрорайон Болярово, и за това от сорта Сиpa 2016 г. - от миĸpopaйoн Toпoлицa.

В тазгодишното издание на конкурса серията Kabile взе и две сребърни отличия - за своята Сира - резерва 2015 г. и за купажа си от Мавруд и Каберне Совиньон - 2016 г.

Доказателство за качеството на вината на „Вила Ямбол“ са многобройните постижения от най-престижните международни конкурси, като само за миналата година най-награждаваното вино е именно Kabile, което донесе на България над 20 отличия от изложения като Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales Paris, Los Angeles International Wine Awards и International Wine Challengе. 

C три oтличия ce пpибpa и друга poднa избa – Nеw Вlооm Wіnеrу. Oвaциитe нa жypитo cпeчeли тяxнoтo купажно вино от серията Face to Face (F2F). То е бленд от сортовете Каберне совиньон, Сира и Регент от 2016 г. Със златен и сребърен медал се окичи още серията Pixels за виното от сорта Каберне совиньон - 2017 г. и Сира - също 2017 г.

Коментари

Задължително поле