Двама души са ранени при верижна катастрофа на магистрала „Тракия“

Ремонтират надлез на изхода на Бургас

Запазват паветата в Стара Варна

Меси: Турнирът за Аржентина сега започва

Министър Петкова: Пожарът в ТЕЦ „Марица-изток 2“ няма да се отрази на сигурността на енергийната система

Северна Македония е изпълнила критериите за старт на преговорите с ЕС, заяви Ципрас

Данъчните и полицията още не са готови с проверките на къщите за гости

Англичанка почина на борда на самолет на връщане от Слънчев бряг

Стадион „Сан Сиро“ ще бъде сринат

Серийният убиец от Кипър се призна за виновен

Камерун пада, плюе и обвинява в расизъм

Гешев: Гранични полицаи са участвали в престъпната група за трафик на мигранти

Задълбочаване на партньорството между ГЕРБ и румънската НЛП обсъдиха Борисов и Людовик Орбан

Горящият комин на ТЕЦ „Марица Изток 2“ се е срутил

Евакуираха британския парламент заради противопожарна тревога

Отслабвайте с червено вино

Екип учени от щатския университет във Вашингтон доказа, че умерената консумация на червено вино помага в борбата с килограмите, заради съдържащия се в тъмните гроздови зърна естествен фенол ресвератрол.

Благодарение на този фенол, излишните мазнини се превръщат в кафява мастна тъкан. За разлика от бялата, чиято функция е да задържа енергия под формата на мазнини (около корема, бедрата и т.н), в случай, че тялото не получава такава от храната, кафявата тъкан – съдържаща се в много малки количества в тялото – има задачата да предпазва от измръзване. За да произведе топлина, тя използва енергия от мазнините и така гори калории.

Учените от Вашингтонския университет, са тествали тази идея върху бели мишки – на една част от тях са дали 26гр тъмно червено грозде (съдържащо ресвератрол), а на останалите – не. След края на експеримента, те установяват, че мишките, които не са приемали фенола, са покачили с 40% теглото си, в сравнение с тези, приемали го.

Освен в гроздето, ресвератрол се открива и в тъмните горски плодове (боровинки, ягоди и малини), както и в ябълките.

При производството на червено вино, ценният фенол се запазва, но учените препоръчват консумацията на алкохол да бъде умерена – до 1-2 чаши, няколко пъти седмично. Виното съдържа още важни антиоксиданти и предпазва сърцето от коронарни заболявания.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Глупости на търкалета! Червеното вино върви с дебели мезета! Прилича ми на оня виц, в който се твърди че няма по-голям звяр от цацата, който да изпива толкова бира!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.