Певицата Лейди Би: Големите гърди ми бяха комплекс

 

Проф. Вучков ми беше като учител

Шест години бях сама, но сега съм влюбена

Пандемията ми помогна да осъзная кои са важните неща

- Лейди, как прекарваш летните месеци и да очакваме ли нови музикални изненади от теб?
- Летните месеци ги прекарвам изключително добре. Още от началото на пандемията осъзнах, че е нужно да отделяме повече време на близките си хора, затова сега се старая да съм повече със синът ми и да обърна вниманието на неговото възпитание. Много си говорим и аз се опитвам да му обяснявам всичко, включително кои храни са вредни и кои полезни, защото проблемът с вредната и некачествена храна вече е глобален. Освен, че се занимавам с Крис, също така непрекъснато записвам нови песни, защото това съм аз - няма как да спра! Цяло лято пеех в едни от най-хубавите клубове в Свети Влас, където изпълнявам и новите си песни, както и модерен хип-хоп, поп, денсхол и реге. Вече от много години записвам и филмова музика и работя с човек, който се занимава с това и прави музика за Холивуд.

- А как се отрази тази дълга социална изолация на суперактивна дама, като теб?
- Спомням си 11-ти март, когато имах участие и въпреки че вече много се говореше за тази пандемия, аз не вярвах, че има такова нещо, дори се пошегувах с това и си сложих маска и така излязох да пея! Само след два дни трябваше пак да имам участие, но ми се обадиха, че отпада, заради пандемията... Първите дни много се стреснах и изпаднах в едни крайни действия, защото гледах много новини, които ми се отразиха доста негативно. Започнах постоянно да се мия, да пера и чистя, въобще беше голям ужас и само дето скафандър не си бях сложила. Примерно, отивам до магазина да си напазарувам, после се събличам веднага пред вратата, все едно съм болна от чума и всичко в пералнята, а ръцете ми даже започнаха да се белят от многото препарати. В един момент обаче, когато съдбата ме срещна с приятеля ми и това се промени, защото видях, че той приема нещата много по-спокойно. Той ми въздейства много успокояващо и покрай него спрях да гледам новини и да се стресирам. Тези три месеца, откакто сме заедно се чувствам най-здрава и най-спокойна!

- Значи, за теб е имало и позитиви през този период, а как се отрази той на музикалната ти кариера?
- Мисля, че когато човек е разумен и заделил някакви пари, не е проблем да мине през един такъв период. Да, всички сме назад, но важното е да сме живи и здрави. Аз лично, преоткрих някои неща и дори съм донякъде щастлива, че се случи всичко това, защото ми помогна в личния живот. В това забързано време ние често пропускаме хубавите неща, защото все бързаме и все няма кога, а живота си лети и като се обърнеш, виждаш че си пропуснал най-хубавите неща. Да отделиш време на семейството си - на любимия човек и децата - това са истинските неща, които те правят щастлив, защото парите ги изкарваш и ги харчиш - да, важни са, но не са най-важните. Не трябва да се оставяме да ни повлече тази машина и да ни смачка, затова виждам и плюсовете от тази пандемия, която ни помогна да го осъзнаем.

- Ти беше сред най-честите гости на проф. Юлиан Вучков. Той даваше ли ти някакви съвети за кариерата ти и извън ефир и липсват ли ти такива хора в медийното ни пространство днес?
- Той беше голяма личност и днес няма кой да го замести, затова и в момента доста от предаванията му се повтарят и се гледат. Колоритна, ярка личност - казваше много истини с огромна емоция и гореше в това, което правеше, а беше и много забавен. Мога да кажа, че той ми беше като учител и ме разпитваше за всичко - например защо живея в Пазарджик, а не стоя в София и не се бутам повече... Съветваше ме да се върна обратно в София, защото аз имам дом и тук, но избрах спокойствието и живея на едно прекрасно място, където се чувствам добре и от тук работя и преговарям за моите участия.

- Твоята визия е много атрактивна и провокативна. Случва ли се хора да те преценяват погрешно заради външния ти вид и чувала ли си странни коментари зад гърба си?
- Като цяло мен ме преценяват грешно, защото хората не ме познават, а имиджът ми се води такъв - провокативен и скандален, но близките ми приятели знаят каква съм аз. Не искам да си правя реклама, че все едно съм светица, но хората до мен знаят какъв нормален и готин човек съм, а другото е просто една роля за сцената, която играя професионално. Примерно, в пиано бара съм с дълга рокля и там съм една грандама - стилна и изискана, като водеща и певица на сватбени партита пък съм в друга роля, в клуб също съм различна - при мен роли да искаш! Естествено, че съм чувала всякакви коментари, включително груби и просташки, но не може да се харесаш на всеки, затова не се обиждам.

- А сега, като събираш тен на плажа, атакуват ли те много гларуси и има ли разлика в начина, по който те ухажват нашенците, спрямо чужденците?
- Не се смятам за такава голяма красавица, че чак да ме атакуват, но се случва понякога, особено ако се пека без горнище. Това е нещо нормално - на всяка готина жена с прилично тяло се случва някой да є каже нещо, в опит да є привлече вниманието. За разликата в ухажването - не знам, но мога да кажа каква е разликата между чуждестранната и българска публика. За мен англичаните са най-хубавата публика. Те са направо като децата - радват се от сърце и са много позитивни, докато при нас не е така - не ти се радват, не ти се кефят и повечето гледат лошо, особено ако не са ти близки. Е, има и изключения. Вчера например, бях на плажа с детето ми - бях абсолютно натурална и без грим, но ме забелязаха три жени, които се притесняваха да ме заговорят, но накрая се приближиха и ми казаха: “Много си скромна, много си земна!” Така си е, нормален и земен човек съм, без някакви демонстрации, което за мен е нещо много глупаво. Да си пийна бира на плажа, да се смеем и да се прегръщаме с любимия човек, това няма цена и това съм аз - хипарска история. Обичам също така да се разхождаме вечер под звездите, когато е по-прохладно - за такива прости неща си мечтая.

- Какво те разплака, или разсмя истински в последно време? 
- Днес слушах дуета на U2 и Мери Джей-Блайдж - “One” и на такива вечни песни просто цялото ми тяло настръхва, получавам тръпки и ми потичат сълзи. А за разсмиването - напоследък истински се забавляваме с моя приятел, защото често си носим с нас храна от вкъщи - предимно плодове и зеленчуци, понеже всичко купено и опаковано навън е толкова вредно. Вчера например, когато на плажа дойдоха жените, които ми казаха, че съм много земна и малко след това аз си отворих пълнените чушки, които си бях взела от нас. Жените ни се радваха от сърце, а ние си хапвахме от домашната храна и си говорехме, а по едно време ни стана толкова смешно, че просто не можахме да се спрем. Истината е, че приятелят ми ми отвори очите да осъзная колко е вредна готовата храна, защото той е веган и много разбира от тези неща.

- А истина ли е, че шест години си била без мъж до теб?
- Вярно е - да, но никой не ми вярва. Като ме видят по участия как се вихря и им се струва абсолютно нереално да е така. Раздавам се много и танцувам по-добре от танцьорките, а на другия ден ме болят краката, но аз съм си такава.

- Случвало ли се е някой мъж да се опита да те впечатли с демонстрации на финансови възможности?
- Била съм свидетел на наглостта на богатите мъже, които вярват, че с пари се купува всичко. Когато не съм се съгласявала да бъда с някого, защото аз вярвам в любовта, а парите си изкарвам сама и тогава съм ставала свидетел на тази наглост. Казвали са ми: “Е, понеже сега не искаш да бъдеш с мен и да ми бъдеш приятелка - изпусна толкова възможности. Аз имам толкова познати и връзки, от които можеше да се възползваш в твоята кариера.” Заради провокативния ми имидж, тези мъже нещо са се объркали, затова много се радвам се, че в парка срещнах един друг тип мъж. Той ме опозна такава, каквато съм в действителност и на него не му пречи моето име и моята работа, а ме разбира.

- С какво друго те спечели твоят приятел?
- С доброто си сърце и с това, че обръща страшно много внимание на децата, както на Крис, така и на собственото си дете. Това наистина много ме впечатли - толкова е всеотдаен и грижовен към децата и мен.

- Синът ти има ли вече желание да тръгне по твоите стъпки и за какво си мечтае?
- Единственото, за което си мечтае той на този етап е да си играе - много буйно и енергично дете е. Артистичен е, а също така много рисува, може би защото и баща му рисува, освен че е професионален танцьор и ди-джей, но аз предпочитам това да му е хоби и да има и други алтернативи. Отделно, сега много правилно изпя една песен, която съм записала и в студио - “Локо контиго”. Има страхотно произношение, дори е по-добро от това на големите, но сигурно ще ми е тежко с него, защото си е труден характер.

- Като дете прякорът ти е бил Чебурашка, заради по-щръкналите уши - това беше ли ти комплекс и имаше ли други такива?
- О, да, особено в тийнейджърска възраст имах страшно много комплекси, като всяко дете. С житейския си опит виждам, че все повече музикални хора имат леко клепнали уши, с които като сателит улавят звуците. (Смее се.) Тогава не разсъждавах така, още повече че децата като видят нещо по-различно и е нормално да се подиграват. Беше си ми комплекс, но го премахнах с операция на ушите и сега са ми по-прилепнали и вече мога да си правя кок и други прически. Като ученичка имах и комплекс, че съм с големи гърди. Тогава се срамувах от това и се обличах с по-широки дрехи, но в общи линии всеки иска това, което няма, а с годините започваш да гледаш на нещата по друг начин и да се приемаш какъвто си.

- Според теб, певици с визията на Адел, или Лейди Гага, щяха ли да станат звезди в България?
- За Адел силно се съмнявам, защото тук слушаме музика с очите. У нас 99 процента от значение е външния вид, затова всички тези певици са като на конвейер и по един калъп. Другото не е толкова важно, защото песента се записва в студио, а гласът се обработва и тоновете се оправят. Познавам и такива рапъри, които си плащат и някой друг им изпява всичко.

- При теб не е така, защото имаш бленда, като на чернокожа изпълнителка...
- Случвало ми се е да пея в пиано бар някоя трудна песен с много извивки и да дойде някакъв човек и да ми каже: “Нямахме представа, че пееш толкова хубаво.” Може би, това са най-хубавите комплименти, които са ми правили.

- Сбъдват ли се молитвите ти?
- Да, вярвам че когато искаш силно дадено нещо и много искрено и от сърце го желаеш - то ще се сбъдне. Трябва обаче да изчакаш малко, но и да положиш определени усилия. На мен ми се сбъдват едни такива прости и хубави неща, като това, че това лято работата ми беше прекрасна - с прекрасна сцена и осветление и аз бях това, което обичам да бъда, а кеф цена няма!

- Любима мисъл?
- Чехов: “В човека всичко трябва да бъде красиво: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите.” 

Нашият гост
Талантливата певица Лейди Би е родена на 8-ми октомври в Пазарджик, като Бойка Щерева. Въпреки, че е живяла и работила в Дубай и САЩ, тя избира точно родния си град да отглежда и възпитава сина си Крис, който вече е на седем години. Самата певица започва да взима уроци по пиано, солфеж и пантомима още съвсем малка, а на 13 вече печели награда за млад изпълнител на фестивала “Микеле Меркурий”. Тя е носителка и на наградата за млад талант от “Златния Орфей”. На 14 години, Лейди Би става победител и в популярното тв-шоу “Хит минус едно”, а през 2002-ра година издава първия си албум - “Back 2 U”. Вторият є албум е с провокативното заглавие “Da Bit4” и затвърждава мястото є сред любимците на младата публика у нас. В последните години гласовитата изпълнителка е много търсена и като водеща на сватбени партита и тържества, като освен че води церемонията, тя вдига градуса на купона и с най-големите хитове от различни музикални жанрове, които пее на живо.

Коментари

Задължително поле