Планетата на загиналите НЛО

Вече не подлежи на съмнение, че НЛО многократно са катастрофирали на Земята, но правителствата на страните, където са се случвали такива инциденти, предпочитат да ги пазят в строга тайна и бързо засекретяват всички факти. Такава гледна точка се проследява в практически всички доклади на Втората международна конференция по изучаване на катастрофите на НЛО на Земята, проведена в град Хендерсън (щата Невада).

Най-яркият и известен пример на катастрофа на НЛО е инцидентът в Розуел, щата Ню Мексико, през юли 1947 г. Според официалната версия там са открити отломки от апаратура и от американска орбитална сонда. Девет месеца след този инцидент в същия щат, недалеч от градчето Ацтек, на земята пада неидентифициран летящ обект, чиито отломки и телата на пилотите бързо са прибрани от военните.

38-2

Летящи обекти над Иран

Много скоро поредицата от подобни случаи се попълва и в резултат на „работата” на системите за противовъздушна отбрана на отделни страни. Представителят на армейското ръководство на Иран – полк. Салман Махини, в интервю пред в. „Резалат” съобщава, че ВВС и ПВО на страната са получили заповед за незабавното унищожаване на всякакви „неидентифицирани летящи обекти”, появили се във въздушното пространство на Иран.

Полковникът изброява НЛО, по които ще се открива огън на поражение: „Това могат да бъдат спътници, комети или шпионски и разузнавателни апарати, опитващи се да контролират ядрени обекти в Иран”. Той отбелязва също, че НЛО все по-често се появяват в небето над Иран, забелязани са над Бушер и провинция Исфахан. Редакцията на в. „Резалат” в коментарите си напомня, че „светещи обекти” са забелязани и над някои заводи.

Местните жители от населения пункт Мохаджеран забелязали в нощното небе НЛО. Според съобщения на иранската агенция ФАРС това обстоятелство предизвикало уплаха сред населението. При това според постъпващи от различни източници данни НЛО имат добра маневреност, скорост и способност да променят цвета си. Подобно явление е отбелязано в Иран в края на април и началото на май 2004 г.

В същото време радарните служби на граждански и военни летища и ПВО не фиксират в небето никакви нарушения на въздушното пространство на ислямската република.

Разбира се, НЛО са катастрофирали на Земята не само през ХХ в., но и по-рано. Например през април 1897 г. в небето над тексаското градче Аврора преминава ярък обект, за което са запазени многобройни свидетелства на очевидци, зафиксирани в местния вестник от онова време. Обектът паднал северно от града, в резултат на което е разрушена местната мелница.

В изброяването на катастрофите на „летящи чинии” са включени не само инциденти на територията на САЩ, но и на други страни - Канада, Мексико, Великобритания, Германия, Франция, Камбоджа, Боливия, Пуерто Рико, Австралия. Нееднократно се споменава и Съветският съюз. В документите на форума попада събитието, случило се на 29 януари 1986 г. в района на град Далнегорск.

Жълтеникави капчици

Около 20 ч. вечерта повече от двадесет случайни очевидци стават свидетели на полета на кълбовиден обект, който се движи паралелно със земята. НЛО свети в червено и лети със скорост около 15 м в секунда и след малко катастрофира. Според разпита на свидетелите, преди апаратът да се вреже в планината, няколко пъти маневрира нагоре-надолу, след което беззвучно се взривява и изгаря за около час.

В пепелта са открити метални капки, черни стъкловидни частици с тегло до 30 мг, както и необичайни люспести частици, наподобяващи мрежа. Образците от загадъчната мрежа са направени от нишките на инертен метал, представляващ изключително сложна сплав. Химиците са затруднени: мрежата се състои от аморфни въглеводородни материали с разделени метални атоми. Съвършено непознат за изследователите материал се оказват „стъкълцата” – полупрозрачни жълтеникави капчици.

Почти две години след катастрофата в района на Далнегорск се отбелязва висока активност на неидентифицирани летящи обекти. Само за един ден в пет административни окръга на Приморието са зарегистрирани 33 обекта. Удивителното е, че обектите се интересуват именно от мястото на катастрофата – те увисват над хълма и го осветяват с мощни прожектори. А през януари 1989 г. местни уфолози и случайни наблюдатели кацането на НЛО буквално на 200 м от мястото на катастрофата.

Фактите умишлено се крият

Защо официално не се признават всички тези факти и не се правят никакви открити изследвания в тази област? Отговор на този въпрос се опитва да даде в изказването си един от организаторите на конференцията – Робърт Ууд. Според него в годините на Втората световна война правителствата пазят в тайна тези сведения заради техническата конкуренция между Съветския съюз и фашистка Германия. След това премълчаването продължава заради опасения да не се предизвика всеобща паника сред населението. Не на последно място са и проблемите, свързани с религиозни въпроси.

Що се отнася до материалните свидетелства от местата на катастрофи, според Джим Берс във всички случаи на аварии на НЛО правителствата винаги успяват първи да изпратят свои хора, да съберат и прикрият всички следи, а след това заявяват, че нищо не се е случило…

Коментари

Задължително поле