Плодове, чай и мед стопиха яйчникова киста

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали близо 45000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Пепа Цонева посещава медицинския център на д-р Емилова от 2009 г. Според ангажиментите във фамилния бизнес го прави един или два пъти годишно. При лекарката попаднала, когато дошла да види съпруга си, който заради натрупани килограми решил да се довери на д-р Емилова. Като видяла, че за деня мъжът й ще консумира овесени трици, изрекла доста шеги, че менюто му е като на домашните животни, но убедена от д-р Емилова, си направила подробните лабораторни и инструментални изследвания, осигурени в центъра.

Показателите в тях не били добри и за това Пепа решила да опита с първите 20 дни на плодове, чай и мед в дома си.

Списъкът с диагнозите й бил доста дълъг - яйчникова киста, язва на дванадесетопръстника, повишено очно налягане, високи нива на холестерол, ниско кръвно налягане, мигрена, упорит запек и др. Жената решила, че ще махне кистата с нов начин на живот и хранене. Гинекологът й в Стара Загора пробвал без успех да я разубеди. Твърдял, че мисията е обречена и няма да се постигне нищо. Но при контролен ехографски преглед в медицинския център, където жената отишла за 10-дневно захранване след 20-те дни глад, кистата я нямало.

Нивата на холестерола се понижили, стомашните болки изчезвали постепенно, ниското кръвно, заради което Пепа преди гладуването често колабирала, се нормализирало, а упоритото мъчително главоболие останало в миналото.

Под влияние на наученото в медицинския център, Пепа спряла цигарите и според д-р Емилова това е скъсило пътя за постигане на впечатляващите резултати.

Семейството променило коренно начина си на хранене. Сбогували се с фризера с 10 чекмеджета, пълни винаги с различни меса - домашно гледани от родителите на жената, или отстреляни от съпруга й, запален по лова. Сега съхраняват основно печен пипер и други зеленчуци и плодове, а за специален повод - домашно отгледано заешко или пилешко.

През 2012 г. обаче Пепа отново имала яйчникова киста. Лекарите я описали като 9-сантиметрова, трикамерна. Жената не се стреснала, защото вече знаела какви са ефектите на програмата с плодове, чай и мед и избрала да я направи за 40 дни. На 19-ия ден от началото на гладуването кистата била с големина 51 мм, а на 38-ия ден ехографът показал, че е изчезнала.

Днес си спомня, че тази поредна програма съвпаднала с великденските празници. Приготвила за семейството си агнешко и сладкиши, без да се изкуши да ги опита. За себе си запазила две от любимите бисквитки, за да се награди след гладуването и захранването. Но редът им така и не дошъл. Съблазните и прекаляването с лакомства се стопили като с магическа пръчка заедно с кистата.

След тези 40 дни на плодове, чай и мед, Пепа останала за 10-дневно захранване в медицинския център и продължила с още 10 дни в дома си. В центъра взела и майка си, защото 79-годишната жена била диабетичка на инсулин и с множество оплаквания, заради които й били вече препоръчани 3 операции. Пристъпвала само с бастун и имала необходимост от грижите на дъщеря си. А както се оказало съвсем скоро, и от всеотдайното действие на природните чудеса за самообновление, скрити във всеки човешки организъм. Много бързо възрастната жена се почувствала с нови сили, инсулинът бил спрян, високото кръвно се нормализирало и дори започнала да прави разходки с приятелки без помощта на бастун.

Пепа е сигурна, че всеки организъм дава сигнали за състоянието си и е въпрос на мъдрост и самоуважение да бъдат чути. Според нея мисията на д-р Емилова е да показва верния път към здравето и без да натрапва каквото и да било, да помага на пациентите да се възползват от ефективно лечение с щадящ ефект, основано на вековна традиция и народна мъдрост.

До 2009 г. жената пиела по две шепи хапчета. Били толкова много за всяка болежка, че сега жената не се наема да ги опише точно по брой и диагнози. А и не иска да се връща в тягостното минало. Убедена е, че промените стават първо в мисленето, а неусетно и в целия ни вид и излъчване, стига да имаме воля. Днес Пепа е здрав човек, а външността й гарантира, че може да спечели конкурс “Мисис баба”, за радост и на внука си.

 

Пълнени тиквички с булгур /една порция/

43-02Лятното меню в здравословното хранене е изключително богато. Предлаганата рецепта е на Илия Илиев, главен готвач в медицинския център на д-р Емилова.

Нарязват се на ситно малка глава лук /15 г/, 1 средно голям морков /15 г/, половин свежа или сушена пиперка /според сезона, 15 г/, целина глава или селъри. Прибавят се половин скилидка чесън и 30 г булгур. Всичко се задушава в съд под капак с вода в съотношение вода: булгур -1 ?: 1. След извиране на водата се прибавят по 1 щипка хималайска или морска сол, чубрица, самардала, кимион и накълцан магданоз. Разбърква се.

150 г тиквички се издълбават от сърцевината, нарязани напречно /може и на лодки/. Пълнят се със сместа и им се слага капаче от зеленчука. Слага се вода до средата на тиквичките и се пекат на 180 градуса за 30 мин.

Коментари

Задължително поле