Проф. Любомир Стойков кани на „100 срещи с мен”

Отбеляза 65-тия си рожден ден с нова книга

В ревюто участваха Жана Жекова, София Борисова и Евгения Живкова

Максим Бехар, Ники Кънчев и Юлияна Дончева представиха новата книга на проф. Любомир Стойков “100 срещи с мен”. Тримата са автори на встъпителните думи в книгата, която съдържа избрани интервюта с проф. Стойков, публикувани в известни печатни издания в периода 1993 - 2018 г.

Премиерата на книгата се състоя по време на традиционното лятно парти на Академията за мода - Summer Fashion Party 2019 на 11 юни във “Витоша Парк Хотел”. Събитието по случай 65-ия рожден ден на популярния естет, журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн, включваше стилен ревю-спектакъл. В него участваха носители на “Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

Специално послание към автора отправи и проф. Стати Статев, ректор на Университета за национално и световно стопанство. Той връчи на проф. Любомир Стойков статуетка на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев - малка реплика на статуята на Стефан Бобчев, намираща се в двора на учебното заведение, която е символ на университета и е уважавана от всички студенти и преподаватели.

Проф. Статев отправи пожелание към проф. Стойков да продължи стародавната традиция да свързва теорията с практиката и подчерта неговата водеща роля в катедрата “Медии и обществени комуникации”. “Той е нашият доайен там и когато имаме успехи, ги дължим в не малка степен на него”, подчерта проф. Стати Статев.

Сред гостите, които уважиха премиерата на книгата и ревю-спектакъла на Академията за мода, бяха колеги на проф. Любомир Стойков от академичните среди, както и редица представители на бизнеса, културата, изкуството и медиите.

Акцент в ревю-спектакъла за Summer Fashion Party 2019 беше участието на носители на “Златна игла” на Академията за мода през годините - Жана Жекова, София Борисова, Евгения Живкова, Иван Донев, Милка Александрова-Бучи, Аксел Харди, Радослава Лазарова, Елена Златева, Теодора Спасова и Николай Божилов.

Ревю-спектакълът откри с колекция “Церемония” 2019 луксозният бранд за мъжка мода Desizo Monni, отличен с приза “Златна игла 2019” за модна къща на годината. Дамските дефилета започнаха с актуални официални и булчински предложения от колекция Reflections на модна къща “Блинк” с дизайнер Радослава Лазарова - “Най-добър млад дизайнер” за 2019-та година.

Дебютна колекция “Възраждане”, вдъхновена от българската носия с елементи от глаголицата и куплети от стихотворения на български поети, представи младата дизайнерка Мариета Котова. Съвременна интерпретация на малката черна рокля с елементи от български шевици и специална символика представи модният бранд “Меме Мор” с автор Венета Райкова. Антония Стоянова, дизайнер на модна къща Imane показа облекла от лятната колекция на бранда, в която са отразени най-новите модни тенденции. Свежи предложения от колекция “Островът на спокойствието” представи Диляна Матеева, дизайнер на Art.Look. Носителката на “Златна игла 2019” за модна иновация - Аксел Харди - показа колекция с авторски плетива - “Страстно лято”, подготвена специално за ревю-спектакъла на Summer Fashion Party 2019.

Модна къща “Бандерол” с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови показаха своите най-нови предложения дамска и мъжка официална мода от колекция Inspiration 2019. Булчинска колекция “Любов в Париж” представиха “Виктория Брайдал Студио”.

Водеща на събитието беше чаровната Гери Дончева, облечена в шармантна черна рокля на модна къща “Блинк”. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла са дело на Боян Караиванов.

За визията на манекените и водещата се погрижиха екип гримьори на MAC Cosmetics и фризьорите Надежда Радева и Николай Тонев. На финала на събитието проф. Любомир Стойков раздаде първите автографи на най-нетърпеливите, които си взеха новата му книга, а гостите.

Коментари

Задължително поле