Ревнивец с нож уби културист с 10 удара в гърдите

Божидар се занимавал с културизъм и бодибилдинг, участвал и в състезания.

Мария открива трупа на любимия си, потънал в кръв

Заплашвал съперника във фейсбук 

Един спортист завинаги ще остане на 30 години заради любовта си към млада жена. Бившият є приятел не може да се примири, че я е загубил и решава да извърши най-страшното престъпление. Килърът не е криминално проявен, никой от познатите му не вярна, че може да посегне на живота на човек, но любовта му се оказва фатална.

На 29 октомври 2021 г. една млада жена отива на среща с новия си приятел. Той трябва да я чака на площад “Стоил войводи” в Сливен. Мария не знае, че ще види най-страшната гледка в живота си. В автомобила му лежи бездиханното тяло на любимия є. Той е убит с нож, всичко наоколо е потънало в кръв. Жертвата е 30-годишният Божидар Иванов, който е известен културист. Той не е очаквал нападението и коланът на возилото му попречил да окаже съпротива на убиеца.

Сигналът за клането е подаден на тел. 112 в 21,35 ч от младата жена. Пристигналите за минути криминалисти преброяват 10 прободни рани в гърдите и лицето на спортиста. Ударите са нанасяни с невъобразима ярост, жертвата не е имала никаква възможност да реагира, целта е била да бъде убит, категорични са съдебните лекари.

Във фаталната вечер Божидар чакал приятелката си Мария. Вместо нея обаче, в автомобила от предната дясна врата влязъл предишният є приятел 30-годишният Орлин Персифов. Зарязан любовник не можел да се примири, че красивата млада жена се е влюбила в друг и правел опити да наплаши новия є приятел и да си я върне. Мария живеела в съседство с Орлин и той следял всяка нейна крачка. Как е разбрал за поредната є среща, не се знае, но издебнал съперника си в автомобила му. Влетял и възползвайки се от изненадата започнал веднага да му нанася удари с ножа, който носел. Нанесъл 10 удара в лявата страна на тялото на Божидар, който издъхнал за няколко минути.

Орлин не могъл да преглътне факта, че приятелката му се е влюбила в друг.

След убийството Орлин спокойно изтрил кървавия нож в дрехите на жертвата, прибрал го в джоба си и си отишъл спокойно вкъщи. След разпит на Мария, Орлин е задържан няколко часа по-късно, намерено е оръжието на престъплението.
Пред полицаите той е направил частични самопризнания. Разказал, че асове преди зверството, се обадил на Божидар за пореден път, за да го убеди да остави Мария. Културистът обаче не искал да го говори с него, което вбесило Орлин и решил да си отмъсти. В десетте му удара била събрана цялата обида на изоставения мъж, твърдят експерти.

Пред загиналия Божидар имало бляскаво бъдеще. Той бил възпитаник на сливенското училище “Димитър Рохов” и от години се занимавал с културизъм, участвал в множество конкурси и състезания и по бодибилдинг. Двамата с Мария се запознали в Слънчев бряг, където тя работела през лятото. Когато научил, Орлин заминал за курорта, за да уговори бившата си приятелка да се върне при него, но не успял. Започнал да я притеснява по телефона, да отправя закани към Божидар и цялото му семейство във фейсбук. В продължение на дни преди фаталната вечер килърът многократно проследявал срещите на двойката. Когато разбрал, че Мария няма да се върне при него, решил да убие съперника си. Нито жертвата, нито Мария очаквали нападението. В полицията не са постъпвали сигнали за някакви скандали между убиеца и жертвата, нямало и оплаквания от приятелката на Божидар за отправяни към нея заплахи или тормоз.

“Божидар беше положително момче, което стартира със занимания във фитнес залата. Това стана и неговият професионален избор. Ревност е очевидно претекстът. Но ме интересува кой е дал точната дата и час на срещата с момичето. Още от лятото Божидар е бил заплашван. Те двамата не са се познавали. Убиецът му е звънял по телефона, майка му разбра че са му споделили, че тя щяла да го целува леден”, каза съсипаният баща на жертвата Димитър Русчев и настоя за доживотна присъда за убиеца. Майката Мария потвърди, че заплахите срещу сина є са започнали, когато той започнал да се среща с новата си приятелка.

“Очаквах, че виновникът, като види, че двама са щастливи, ще ги остави”, каза тя. Орлин не е криминално проявен и осъждан, до убийството единственият му “грях”, записан в полицията, е шофиране под влияние на алкохол. След ареста му, бащата на жертвата твърдеше, че той се занимава с разпространение на наркотици, но такива данни криминалистите не откриха.

Близки и приятели на убития културист направиха шествие с искане за доживотна присъда.

Присъдата от 19 години затвор отива във ВКС

Окръжната прокуратура в Сливен поддържаше обвинението за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, по което Орлин можеше да получи и доживотен затвор без право на замяна. За най-тежкото наказание в българския закон настояват и почернените близки на Божидар.

Сливенските магистрати обаче пратиха подсъдимия зад решетките за 19 години при първоначален строг режим. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата. Според обвинението, убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено. Престъплението е предварително планирано и обмислено подробно. И според вещите лица, изготвили комплексната съдебна психолого - психиатрична експертиза, броят и тежестта на нараняванията сочат за голяма жестокост и желание за наказание и отмъщение от страна на подсъдимия. Очаква се присъдата от долните две инстанции да се гледа и от Върховния касационен съд (ВКС).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право