Ретрограден Меркурий носи обрати и трудности

Астролозите предупреждават за проблеми в комуникацията, техниката и пътуванията

До 22 септември е добре да направим генерални промени в проблемните области

Случвало ли ви се е в определени периоди и съвсем необичайно за вас да пишете и преправяте текст по няколко пъти, защото случайно сте забравили да преминете на кирилица? Или някое изречение просто се появява съвсем не на мястото си, а може би сменяте местата на буквите. Познато ли ви е общуването с хората да е сякаш по линията на развален телефон и на принципа един не чул, друг не разбрал? Дошло е време да преподпишете договора с мобилния оператор или някой доставчик и внезапно се оказвате със съвсем различен тарифен план, а за да ползвате интернет, трябва да опънете доста кабели у дома. Може би сте попадали в „любимата” за шофьорите ситуация да ви сипят дизел вместо бензин на бензиностанцията - гарантирано ще трябва да поправяте колата. Безбройни са тези объркващи случки, в които всеки от нас някога се е забърквал, но всички те зачестяват едновременно в периодите на ретрограден Меркурий.

Това е времето, в което звездата на Хермес сякаш тръгва назад от гледна точка на нашата планета и като отговорник по въпросите, свързани с бързината и работата на ума и мисълта и сръчността на ръцете, като че ли  започва да се забавлява на наш гръб.

На 29.08 Меркурий за трети път тази година забави хода си, навлезе в стационарна (без видимо движение) фаза и се подготви да хукне назад. До първите му обратни крачки действието му е много силно, особено в знака на това ретроградие, Дева, която е под управлението му.

Истинският купон започва на 31.08 (влиянието се усеща от 30.08) и ще извади наяве всичко, на което не сме обърнали внимание в детайли или може би сме отхвърлили с лека ръка. До 22.09 ще се наложи да ремонтираме до съвършенство пропуските си в областите, които засяга това обратно движение. Валидно за всички е да се избягва подписването на договори, възможни са затруднения в преговорите и сривове в комуникациите, проблеми с техниката и пътуванията, образованието и общуването. И не само.

 

КАРДИНАЛНИ ЗНАЦИ:

ОВЕН, РАК, ВЕЗНИ, КОЗИРОГ

Историята с бензина и дизела е много подходяща за вашата дружина. Възможно е да се наложи да поправяте колата, а ако тръгвате на път, да изпадате в странни и нелепи ситуации. Внимавайте да не се окажете срещу движението. Може да срещнете приятели от ученическите години, да попаднете на книга, която търсите отдавна, колегите или подчинените да ви изненадват с постъпките си и да се сетите, че имате недовършена работа зад граница. Отнасяйте се с уважение към всичко казано и написано, а сега е времето да намерите важните документи, които не помните къде сложихте преди два месеца или билетите за филма, чиято прожекция е била през април. Опитайте се да поддържате ред на работното място, там също са възможни грешки.

 

НЕПОДВИЖНИ ЗНАЦИ:

ТЕЛЕЦ, ЛЪВ, СКОРПИОН, ВОДОЛЕЙ

На вас се пада честта да разплитате конците около стари връзки, нереализирани мечти и неуредени сметки. Във връзка с последното пазете бележките от важните неща, които купувате, особено ако са с по-висока стойност, защото може да се наложи да ги подменяте. Може да ви се удаде възможност да срещнете стар интимен партньор и да си кажете неща, които само сте си мислили, но никога не сте изговаряли. Добре е да задавате повече въпроси на децата си.

Може да се събуди интересът ви към старо хоби, особено ако е свързано с детайли.

Нищо чудно зад неуредиците по документите ви в банката да се крие някой стар приятел, когото не сте виждали от години и сте загубили връзка.

 

ПОДВИЖНИ ЗНАЦИ:

БЛИЗНАЦИ, ДЕВА, СТРЕЛЕЦ, РИБИ

„Дали аз вървя назад, или всички останали бъркат посоката?” Добър въпрос, особено що се касае до брачния партньор, съдружниците в бизнеса и родителите. Ако има неизяснени въпроси от миналото именно с тези хора, добре е да направите стъпки към затопляне на отношенията, защото иначе конфликтите може да се задълбочат.

Въздържайте се от дългосрочни планове в бизнеса, нова работа и продажба или ремонт на апартамента, но ако е останала незапълнена дупка на балкона от дъждовете през пролетта, може да се заемете с нея. Все пак бъдете внимателни да не се циментирате и вие, особено подвластните на Меркурий Близнаци и Деви. Така със сигурност ще закъснеете за среща. И не забравяйте - без договори. Макар че септември е любим месец за сватби, няма да бъде приятно нито на вас, нито на половинката да спорите впоследствие за брачния договор и подялбата на сватбените сервизи.

 

Коментари

Задължително поле