Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Световноизвестната Лиз Бурбо: Всеки човек притежава 4 вида травми Стотици присъстваха на нейните семинари в столицата

Лиз Бурбо (вляво) и Наталия Кобилкина, по чиято покана беше в България.

Голям фурор предизвика посещението на световноизвестната канадска психоложка Лиз Бурбо в България. Тя беше у нас за първи път по покана на Наталия Кобилкина и дойде, за да се срещне със своите читатели и да направи два семинара: тричасовия „Петте травми, които ти пречат да бъдеш такъв, какъвто си“ и двудневния ВИП-уъркшоп пред по-малка аудитория „Благоденствие и изобилие“.

На първия семинар присъстваше и представител на „Труд“. Тричасовото ателие, както самата Лиз го нарича, се провежда от 1992 година насам и винаги привлича стотици хора, желаещи да опознаят и разберат себе си по-добре. Най-голям процент от присъстващите обикновено са жени. Психоложката твърди, че всеки човек притежава поне 4 от 5-те травми или рани, които тя описва: отхвърляне, изоставяне, унижение, предателство и несправедливост. Всички те са заложени още от самото ни раждане, но се пробуждат след като бъдат отключени от други хора. Родителите са първите двама души, които чрез възпитанието и отношението си към детето до 7-годишната му възраст, определят кои рани ще се „събудят“. Лиз допълва още, че всяка рана има свой защитен механизъм или т.н. „маска“, която може да издаде от какво точно страда даден човек и също така, че работата върху тези рани означава работа и върху егото.

Повече от 300 човека имаха възможността да се докоснат до нея по време на двата семинара, а аудиторията беше разнообразна: колежки – психоложки от България, бизнесдами, моделки, плеймейтки и други. Две жени от Германия и една от Белгия също се прибраха в родината за срещата с превърналата се в легенда на няколко поколения Бурбо. Но най-впечатляващата история е тази на младата дама Гергана Стоянова. Работила дълги години като софтуерен инженер в Европа, след курса „Гейши“ на Наталия Кобилкина, тя взима някои кардинални решения за живота си и се мести да живее в далечен Сингапур, където е вече 1 година и се чувства щастлива. Научавайки, че канадката ще идва в България и ще води семинар на датата, на която преди много години майка й си е отишла от този свят, тя го приема като знак и като събитие, по време на което ще си отговори на много въпроси, и веднага си купува самолетен билет до София. Самата Лиз, след като изслуша историята й, я покани на вечеря и й даде безценни съвети.

Интересът към 70-годишната психоложка не е случаен. Тя е издала 25 книги (сега работи върху 26-ата), всяка една от които се е превърнала в бестселър. Преведени са на 20 езика, разпространени по целия свят и продадени в над 50-милионен тираж. Но „ателиетата“ на Лиз се провеждат предимно на френски език и предимно в САЩ, Канада, Франция и Русия. Невероятен успех е, че Наталия Кобилкина успя да я доведе в България. Тя казва, че това е нейна сбъдната мечта, защото животът й много се е променил след обученията на Лиз, които тя е посетила в Санкт Петербург. Наталия е амбицирана да направи школа на Лиз Бурбо в България и да я кани отново, както и нейни ученички, които също преподават.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.