Учителят и Лекарят са нашите богове

Побеснях, като прочетох, че в Унгария , където управлява оня лошият Орбан, е приет закон, с който от 2021 година заплатата на начинаещ лекар започва от 1374 евро и за три години достига 1963 евро. Това за начало!

При стаж от 16 до 20 години лекарят ще взима от догодина 2857 евро, следващата година 3714 евро и през 2023 – 4268 евро. И сега внимавайте – медик с над 41 години стаж започва догодина с 4571 евро и стига през 2023 до 6571 евро.

Втори път побеснях, като разбрах, че този закон е приет единодушно и от опозиционните партии в Унгария. Айде представете си врясъкът и тъпотиите, които ще се излеят в българският Парламент ако подобен закон бъде предложен. Но това е по-малко важното. Племето е показало през годините, че е в състояние да опропасти и оплюе от селяндурската си злоба всяко дело на ползу роду.

Но най-съм бесен за друго – как 30 години управниците в клетата ни татковина не им се отвориха очите, че боговете на България не живеят в Брюксел, Берлин, Москва, Вашингтон или на майната си. Те живеят тук, сред нас и тяхното име е Лекар и Учител. Те са истината, пътят и живота. Ето това са разбрали братята унгарци. 

И ако някой иска да остави златна следа в своята управа у нас, е длъжен начаса с дълбок поклон да изкове за българския Учител и Лекар същия закон, за да бъдат тези наши истински богове почетени подобава и да носят здраве и светлина в Родината ни.

Коментари

Задължително поле