Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Финалистът в “Мастършеф” Николай: Храната днес не е просто манджа

– Какви очаквания имаше, когато влезе в “Мастършеф”?
– Исках да се запиша още миналата година, но сметнах, че не съм достатъчно подготвен и оставих за следващата, за да мога да наваксам. Може би когато дойдоха полуфиналите и най-вече, когато станах първият финалист, истински повярвах в себе си.

– Ти бе признат като човека, който прави едни от най-красивите чинии. Откъде черпиш вдъхновение за плейтване?
– В зависимост от вкусовете, например, има значение дали елементите са струпани или пък разделени един от друг. Също вилицата се държи с лявата ръка и обикновено човек започва да яде отляво надясно, което също има значение.

– Ако трябва да впечатлиш някого, какво ще му сготвиш?
– Нещо добре плейтнато. Ако е махмурлия – шкембе, в противен случай нещо, което не обича.

– Има ли ястие, което би отказал да сготвиш или да опиташ?
– Бих опитал всичко. Единствено проблем имам с живи организми. Е, ако са стриди, това не важи. Дразня се да готвя скучни неща, по канон. Не обичам някой да ми казва как точно да сготвя нещо.

– Кой урок от научените в “Мастършеф” смяташ за най-ценен?
– Това, което най-много ме впечатли бяха личностните уроци. Опознах себе си доста, както и се научих на много неща за хората. Намерих и хора, които независимо, че са на състезание за 100 000 лв., не изневериха на човешкото.

– Готвиш ли вкъщи?
– Готвя, да. Смея да кажа, че съм готвил по-големи гурмета дори от тези в “Мастършеф”. По време на предаването обаче, бях на пици и полуфабрикати.

– Какво не можеш да търпиш в кухнята?
– Компромиси с качеството, както и мързел и мудност.

– Ти беше един от най-силно изявените характери в състезанието, трудно ли беше да запазиш самообладание в нажежените моменти?
– Никога не ми е било трудно да запазя самообладание. Аз имам фетиш към професионализма и искам всичко да е изпипано до последния детайл. Това, че съм по-експанзивен е само, за да бъде свършена работата добре, никога не съм влагал нещо лично.

– Егото има ли място в кухнята?
– Всички известни шефове са егоцентрици и това не е тайна за никого. Кулинарията е занаят и те много се притесняват някой да не им го открадне. В медицината е същото. Малко са тези, които дават с пълни шепи на младите. Такъв човек е шеф Бойковски и аз много се радвам, че мога да черпя вдъхновение от него!

– Кое беше най-голямото предизвикателство, пред което се изправи в шоуто?
– Шоуто ми хареса най-вече като игра за ума! Хората не могат да си представят, но при обявяване на задача чувствам мозъка си като Юсеин Болт.

– Кой беше най-трудният момент?
– Най-трудният момент беше полуфиналът. Това, че Емо напусна състезанието предната седмица ме беше сломило зверски. Нямах желание да готвя и се чувствах ужасно. Тогава шеф Роу дойде при мен и ми каза: „Слушай какво, момче, ти го можеш, имаш всичко необходимо. Само трябва да повярваш”.

– След края на предаването каква е равносметката за представянето ти?
– За мен титлата не е просто едни пари, а и социална отговорност. Исках да покажа на хората, че храната днес не е просто манджа и независимо от къде произлизаш, трябва да правиш това, което те кара да се чувстваш жив. Ето аз, лекарят от Враца, стигнах до финал. Смятам, че менюто ми беше връхната точка в тези ми опити – нещо, което никой не е посмял да направи в “Мастършеф”, където и да е по света. Меню, което обединява науката и изкуството.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Когато готвачи се опитват да се правят на интелектуалци се получават горните безумия. И днес за повече от 90% от българското население храната е манджа. От останалите 10- 8% си мислят,че правят нещо друго, освен манджа, без да е съвсем сигурно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.