Хора, големи сме бастуни

Културата и духовността ни имат нужда от патерици

Тежката снага на културата ни изобщо няма вече върху какво да се опре

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Откраднаха бастуна на Славейков. И така една легенда става онлайн новина, с което размразява вледенения за новото поколение образ на светлата му личност. Какво е за крадеца един бастун, върху който се крепи не само тежкото метално тяло на скулптурата, но и още - великото интелектуално и духовно наследство на нацията ни. Случайно ли е там Славейков, случайно ли е изобразен в центъра на една голяма европейска столица. Разбира се, че не, но това не достига до корозиралото мозъчно покритие на присвоителя.

Защото днес, дами и господа, дори не смеем да изречем нещата с истинските им имена заради налаганата ни политкоректност. Но аз ще нарека имената с истинското име. Крадец. Долнопробен крадец, изпикал се върху малкото свети неща, в момент когато нацията има нужда от обединение от всякакъв характер. А тежестта в метал на този бастун едва ли ще изхрани крадеца и едва ли стомахът му по силата на справедливостта, ще е сит вовеки, ако с кражби се изхранва.

Но това посегателство мили хора, отчита общото състояние на гражданите, подкарали нещата през нивата на беззаконието, където бракониери, крадци, истински прошляци събират реколтата на поколения спестовници и се подиграват с нея. Не смея да предполагам въпрос на какво е това, но вероятно има пръст и пълната безнаказаност на престъпниците. Че този бастун едва ли е бил подвижен с табела върху него - Моля, вземете ме. Звучи толкова лесно, все едно самият Славейков го е предложил, че му е дотегнал да се обляга на него.

Тежката снага на културата ни изобщо няма вече върху какво да се опре. Отсвирват интелигенцията, не създават интелигенция. Няма никакво уважение към отколешните ценности, а и не се създават нови. Културният буламач е станал като столова храна - котките дори не искат да го ядат, Днес да имаш мобилен телефон е повече отколкото да имаш библиотека в хола. Бастунът на Славейков сочи вратата на всички онези, които с небрежността си допускат подобни неща да са факт. Културата и духовността имат нужда от патерици, един бастун вече не стига. Обинтованите ни души са в реанимация. Величието се оттегля куцукайки, като няма дори къде се опре вече. Дано поне духът на Славейков ни прости , защото... “Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.”

 

Fashion idol

Александър Кадиев

Телевизионният водещ Александър Кадиев заслужава да попадне тук. След десетки неуверени комбинации, се намира точната визия за статута и телосложението му, а лично модният император Десизо Монни участва в този процес, чиито резултат е очевиден. Това е отличителен сет, който издига своя притежател на авторитетен пиедестал сред светските среди.

Възвишеният черен жакард в съчетание със златисто по реверите, джобовете, и подплатата на сакото, придават усещане за прикрит лукс и благородство, присъщи за един истински господар. Ръчно инкрустираните черни диаманти по ревера на сакото са финалният щрих на един Holy Gentleman.

 

 

 

Гала церемония

Ботева и Ивчева в Бизнесдама на годината

Красива среща си направиха топ нотариус Весела Ивчева и топ стоматолог д-р Мариела Ботева. По време на стилно светско събитие, те си размениха впечатления за новите модни тенденции и си направиха взаимни комплименти. Нотариус Ивчева е новият Почетен председател на конкурса Бизнесдама на годината за 2019.

Д-р Ботева пък е една от номинираните в категорията “Собствен стоматологичен кабинет”. Двете дами се насладиха на новината, че вероятно министърът на туризма Николина Ангелкова ще бъде почетен патрон на събитието, най-малкото поради факта, че туризмът е общата им страст.

Гала церемонията по връчване на престижния приз ще се състои на 27 февруари 2020 г., като ще бъде последвана от традиционния Руски бал, след средата април.

 

В компанията на Гуна Иванова

Игнатова, Соколова и Гуна обсъждат бизнеса

Една красива лейди, отдадена на туристическия бизнес, направи своя дебют в светското общество. Антоанета Игнатова (в средата), бе забелязана в компанията на областния управител на Перник и председател на Жени- ГЕРБ Ирена Соколова, по време на частно парти. Двете дами си обмениха полезна информация за състоянието на бизнеса в България и участието на жените в него. В компанията на изисканите дами бе и Мариана Печеян, с чието име свързване бизнеса с машиностроене. Печеян бе щастлива да запознае приятелките си с новите си проекти, както и с оригиналния є хотел в Дряново, където бизнесдамата е един от основните работодатели и вдъхновител на производството в района. В компанията на трите дами бе и народната певица и звезда Гуна Иванова.

Коментари

Задължително поле