Чудовищните риби на Европа стават тв звезди

Нийл Спунър със своя улов в Хърватия Снимки: Viasat World

Водещи са Али Хамиди, Нийл Спунър и Том Доув

В Хърватия шараните са особено огромни

Някои от най-внушителните европейски риби стават телевизионни звезди в новия сезон на поредицата “Чудовищни шарани”. Рибарите и водещи със стотици хиляди последователи в социалните мрежи Али Хамиди, Нийл Спунър и Том Доув вадят от водата огромни екземпляри, които стават техни екранни партньори и главни герои в историята за силата на природата. Говорим за масивни и изумителни животни, които сякаш са създадени от еволюцията да бъдат запечатани от модерните човешки технологии и представени на публиката от възможно най-широкия ъгъл и с най-високото качество на изображението.

Новите епизоди на “Чудовищни шарани” вървят по Viasat Explore в събота от 22:50 часа. Някои от рибите са като от филм за древни, праисторически зверове и приличат на продукт на специални визуални ефекти. Те обаче са истински шарани от няоки от най-красивите европейски езера. Новият сезон прелите през дивата природа на Словения, над крайбрежието на Хърватска и италианските Алпи и предлага изумителни панорами над някои от най-впечатляващите водни басейни на Франция.

Али Хамиди, Нийл Спунър и Том Доув и останалите от екипа на поредицата са отдадени на работата си и са готови да рискуват някой и друг ценен крайник в преследване на рекордно големи речни зверове.

За Хамиди и неговите хора Европа е рай на големите риби. “Сезонът започва в Хърватия. Ловихме шарани в две невероятни езера. Хванахме над 200, сред които имаше и истински чудовища. После снимахме в Словения, Италия и Франция на известното езеро Касиен, където се сбъднаха детските ни риболовни мечти”, споделя Хамиди. За него сезон 4 е най-добрата им работа досега. Той обяснява, че в Хърватия шараните са станали особено огромни, заради правилата на залавяне и пускане. А Франция си остава любима страна на екипа за улов и снимки на грандиозни рибоци.

Водещите са обиколили света в търсене на гигантски екземпляри. “Някои от най-великите места за хващане на едри риби са Амазонка, Суринам и Флорида - тези локации предлагат изобилие от великани”, разказват рибарите от “Чудовищни шарани”.

Но за тях в центъра на всяка успешна телевизионна поредица е човешката история. “Трябва да има разказ, който да предизвика емоционална реакция и идентификация у зрителите. Страхотните локации са задължителни. Много е важно ние като водещи да усетим истинско вълнение по време на снимките и да го предадем на публиката. Хората усещат, когато водещи от екрана са наистина дълбоко и пълноценно ангажирани с това, което правят и влагат цялата страст, на която са способни”, казват Хамиди, Спунър и Доув.

Но как се чувстват авантюристи и приключенци като тях по време на пандемия и изолация. Те са хора, които прекарват голяма част от времето си навън и в търсене на екстремни тръпки. “Много ми е трудно да гледам слънцето през прозореца сега. Мечтая за следващите приключения, за планираните снимки, но не знам кога ще може да ги осъществим. Пред нас е неизвестното. Ясно е едно - най-важното е здравето на хората. Трябва да оставим приключенските си мисли на заден план и да се справим с пандемията. Това е общтата ни цел”, казва Хамиди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл