Божана Кацарова: Бих се снимала за „Плейбой“

Сега е времето на силните жени

Още не сме дорасли за истинско женско царство

С удоволствие бих осиновила дете и съм си мислила за това

- Божана, ти беше сред най-емоционалните и откровени участници във “Вип брадър”. Мислиш ли, че хората успяха истински да те опознаят и промени ли те с нещо това шоу?

- Ако искаш да си публична личност, трябва да позволиш на хората да влязат във всичките ти кътчета, дори и в тези, които са най-нелицеприятните. Само така те могат да те познават истински, а не да виждат някаква фалшива фасада, която е красива, напудрена, усмихваща се и говореща само праведни и верни неща, а като се прибере вкъщи тегли по една дълга псувня на всички, сипва си една ракия, разкопчава горното копче на панталона си и пребива жена си например. Иначе шоуто не ме е променило по никакъв начин, но беше уникално изживяване, защото срещнах интересни хора, както и много примери за хора, с които не искам да имам нищо общо в бъдеще.

- Какво направи най-напред на свобода?

- Отидох да се напия с приятели, но не стигнах до повръщане, като в шоуто, въпреки че се раздадох на максимум. Три дена не съм се прибирала вкъщи, но се видях със семейството и с баба ми, която много обичам. Тя ми направи баница, ядох си лютеница и изобщо, правих същите неща, които по принцип щях да правя и без да съм влизала. Веднага след излизането ми имах и гадже ден, който посветих на приятеля ми.

- Какво ти предстои сега?

- Най-интересното около мен е това, че в момента с моя приятел, който напусна света на рекламата, за да започнем нещо собствено заедно и сега с него отваряме агенция. Тя ще се казва – “Сик джус” и откриването й ще бъде на 24 ноември в центъра на София. На партито сме поканили международни диджеи и огромна група истински значими международни инфлуенсъри. Агенцията ни ще e насочена само към храната и нейната роля като свързващо звено между различните браншове.

- Освен комплименти, получаваш ли и критични коментари за представянето си?

-Не съм получила почти никакви критики, освен от някакви хора, които ми писаха – говедо, как можа да си покажеш циците?! (Смее се.) С удоволствие показвам едни натурални, красиви цици в национален ефир и така повече хора да се замислят за стойността на натуралните цици!

- А би ли показала натуралните си форми и в “Плейбой”?

- Да, бих се снимала!

- Как си обясняваш, че в сезона на женското царство, на първите четири места са мъже?

- Мога да отговоря брутално – живеем във времена, в които това да си силна жена бива олицетворявано с дефиницията – злобна, както се случи и в шоуто, а в същото време, имаме една група мъже – женчовци, но това бива представяно, като нещо уникално, феноменално и крайно интелигентно! Така че, хората сами да си правят извод, но аз смятам, че сега е времето на силните жени!

- С какво според теб първото място спечели Наско Колев и как си обясняваш, че той, Стефан и Папи Ханс бяха класирани в челната тройка?

- Брутална ли да бъда отново, или по-мека? Ако искаш пак да бъда брутална, ще кажа, че не искам да коментирам и давам дефиниции за абсолютно никой, но за мен подобен формат не се печели с това да кажеш 1000 думи на кръст и да спиш до 1 часа на обяд! Според мен, такъв формат трябва да се печели с размах – да могат хората да видят възможно най-много от теб. Наско е готино младо момче, избрал е да се посвети на една достойна за уважение професия, а това да направиш завой от света на шоубизнеса и да влезеш в медицината – респект! Моите наблюдения за него са, че е човек, който дори да има различно собствено мнение, лесно би го преиначил само и само да бъде с цялата група, за да е със стадото, а аз съм вълк-единак и не мога да имам толеранс към такива неща.

- Петко ли беше твоят фаворит и какво ви сближи в този формат?

- Да, Петко беше от готините хора в къщата, той е мъжкар и човек, който има готин поглед за живота. Тъпото е, че когато мъж и жена имат приятелство и винаги трябва да им бъде лепнат етикета на любовна история, а ние и двамата безкрайно много обичаме половинките си и въобще нямаше такова нещо зачекнато между нас, като тематика. Ето, това ме подразни, че като има приятелство между мъж и жена и то е обречено на провал, а когато има мъжко приятелство е геройство, солидарност и мъжкарство…

- Какво ти беше най-трудно във “Вип брадър”, а в живота кога ти е било най-тежко?

- Най-трудно ми беше да се удържа да не заколя някого! (Смее се.) А иначе ми е било най-трудно, когато трябваше да изградя живота си отново от нулата в друга държава, където нямаш помощта на мама и тате, а и аз не живея с родителите си още от 18-годишна възраст, когато се изнесох от нас и съм се оправяла с двете си ръце. Това ме е направило много силна личност и воин!

- От какво се страхува такова мъжко момиче?

- Сега например ме е страх, защото трябва да си извадя един зъб и да си сложа имплант в устата, страх ме е от физическата болка. Иначе нямам страхове и съм на принципа, че не трябва да се взимаш прекалено насериозно, защото така или иначе жив от този живот няма да излезеш!

- Бил ли е животът ти на косъм?

- През март миналата година ме блъсна кола в Холандия. Спомням си само момента, в който се съвзех, вдигнах главата си на улицата и видях, че нищо ми няма, а шофьорът на колата дойде и с огромно притеснение ме попита дали може да ми помогне с нещо... А аз тогава, просто видях, че си изпускам трамвая, станах и се затичах, а като го хванах, седнах вътре и си казах- Fuck, може би това е някакъв втори шанс!

- Във “Вип брадър” видяхме твоя любим мъж – Николай и колко сте влюбени. С какво те спечели той и какво ти каза за представянето ти в къщата?

- Първо искам да кажа, че не ми каза абсолютно нищо за представянето, защото аз мразя да бъда поредната, на която някой влиза вътре и й казва – гордея се ужасно много с теб, ти си нашия номер едно. Това са излишни неща за мен, важното е, че този човек си е направил труда да се покаже пред цяла България и да влезе вътре, защото аз му бях казала, че ако това се случи, искам да дойде и да ми каже нещо много смешно! Той го направи, но ми каза нещо крайно смешно и нецензурно, което не е за споделяне. (Смее се.) В такава ситуация няма нужда от думи, а просто да те прегърнат и да те целунат. В случая моето момче е номер едно и е уникален! Той е най-готиното момче, защото е истински и има стил – нещо, което много малко мъже в България имат.

- Катето Евро каза, че ако е имала дъщеря би искала да прилича на теб. А ти замисляш ли се вече за семейство и деца?

- Не се замислям и не го планирам, аз не съм от хората, които ще си кажат – сега до една година трябва да имам семейство и деца. Живея без очаквания и фиксации в главата си, защото ако имаш такива, то това е най-лесния начин да останеш разочарован накрая и вярвам в максимата – каквото-такова! Иначе с удоволствие бих осиновила дете, мислила съм си за това. В България много хора живеят за момента, в който ще се оженят – бялата рокля, трите деца - сигурно е много хубаво, но аз не съм от тях. Не се обръщам срещу никого с това мнение, но за мен всичко трябва да се случва спонтанно и да е пропито с реални емоции, а не само за да те види бабата булка! (Смее се.) Именно затова има ужасно много разводи и деца, които живеят в нещастни семейства. Децата трябва да бъдат отглеждани в безкрайно любяща и топла атмосфера, а не да виждат едни хора, които се карат за пари и затова кой ще пусне прахосмукачката или ще изхвърли боклука - аз такива неща не бих мога да допусна никога!

- Най-лудото нещо, които си правила от любов?

- Много е нецензурно, така че няма да го спомена!

- Любовта на мъжа наистина ли минава през стомаха?

- Да, оказа се, че минава доста! Моят приятел обича всичко, което съм направила аз и не мога да кажа конкретно, защото дори от една глава лук и от морков може да излезе невероятно нещо. Готвя му каквото има в хладилника, той е всеядно животно.

- Ти си много емоционална и спонтанна, а кой е най-лудият и забавен човек сред приятелите ти?

- Имам ужасно много луди и забавни приятели, като Владимир Стоев, например, който беше пиар на “Под прикритие” дълги години - уникален човек. Борко Чучков – още по-уникален човек, Рут Колева – още по-уникален човек, пожелавам й един ден да бъде номинирана за “Грами” и най-накрая да покаже нещо готино и стойностно от България. Приятелите ми са крайно готини, забавни и модерни хора и имат голям умствен капацитет, пожелавам на повече хора да имат такива приятели.

- Кой е най-забавният слух, който си чувала за теб?

- Това, че спя с ескимоси, че съм алкохоличка, страхотна хрумка беше и за това, че съм участвала в групови изпълнения – право в десетката, или това че съм се прибрала в България, за да се избавя от депресия. Също така, че тайно си мечтая за 10 пластични операции и че всъщност съм една незадоволена жена, или че си мия зъбите с киселина!

- Кои са най-силните и най-слабите страни на българите според теб?

- Силните са, че сме темпераментни и че в трудна ситуация, в чужбина например - българите са хитри, имат комбинативно мислене и успяваме да се откроим точно защото знаем две и двеста. Слабите са, че сме революционери на маса и хора, които тотално сме изгубили собствения си стил. Склонни сме да загърбваме мнението си, само и само да се сливаме с масата и няма ярко открояващи се личности, а като има такива групата се събира и ги обезврежда с камъни в ръце.

- Какво си казваш в трудни моменти?

- Я, се стегни, ма! (Смее се.)

- В какво вярваш?

- В себе си, в споделената любов, в добрите приятели, в силата на добрата храна и в това, че се живее само веднъж и може да няма утре и затова – живей, като за последно!

- Любима мисъл?

- Няма нищо по-хубаво от лошото време!

Нашият гост

Божана Кацарова спечели третия сезон на популярното кулинарно реалити MasterChef и впечатли зрителите не само с готварските си умения, но и с артистичното си и темпераментно поведение. Тя е привлечена от сцената от малка, когато участва в детската работилничка за актьорско майсторство - „Хлапета”, ръководена от Ганета Атанасова. Паралелно с това Божана тръгва и на уроци по японски език, като те много й помагат след време, когато заминава за Холандия и е силно привлечена от японската кухня. В Амстердам обаче тя завършва мениджмънт на комуникациите. След дипломирането се занимава с бранд мениджмънт в киното, но същевременно продължава да мечтае за бъдещата й реализация, като кулинар и трупа опит в тази област. Участието й в MasterChef става по „вина” на нейната приятелка – актрисата Рая Пеева, която я записва, а Божана го спечели категорично.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта