Китайски град е световната работилница за играчки

Там се изработват 5 милиона плюшени играчки на ден

Дори и вие още да не знаете какво ще подарите на детето си за Коледа, на няколко хиляди километра на изток вече знаят. Или поне са наясно измежду какво ще избират родителите по целия свят.

Духът на Коледа. В китайския град Шънджън той настъпва много по-рано - още в края на лятото, информира БНТ.

Производител на играчки: "Август е месец за подготовка".

Тук е най-големият пазар за играчки в света. В Китай има 10 000 фабрики за играчки. И оттук те са готови да поемат към всички точки на планетата.

По тези рафтове може да се намери буквално всичко - за деца от 1 до 16 години. Плюшените играчки са евъргрийн в избора на родителите. В Шънджън се изработват 5 милиона плюшени играчки на ден. Себестойността на една от тези е евро и 30 цента. Ще се продава по 20 евро.

Търговец от Франция е дошъл, за да избере стоките, с които ще напълни магазина си през декември. "Тази година хитът са електрическите коли и дроновете. Много от играчките се правят тук, в Китай", обясни французинът.

Коледните играчки трябва да се изпратят всяка година преди края на август. "Сега е много напрегнат период. Трябва да успеем да направим всички, за да пристигнат навреме", разказва производител.

Детска игра, но не съвсем. Всъщност, бизнес за 40 милиарда евро годишно. Оборотът за 2017 г. на китайската индустрия за играчки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл