Малък, среден или дълъг - купувачът избира размера на новия Opel Zafira

До 9 пътници могат да се настанят в кабината

Името е познато, но автомобилът изглежда непознат. Това е новата Zafira на Opel. Тя е още по-голяма от досегашната и от семеен ван се превръща в семеен автобус, който вече не се конкурира с ванове като VW Touran и Ford S-Max, а с бусове като VW Multivan и Ford Transit.

2019 Opel Zafira Life

Не само при Opel, но и при други производители семейните ванове вече са на изчезване, тъй като на пазара са изместени от SUV-ове. Доброто старо име на Zafira с добавката Life обаче ще живее върху нов модел. 20-годишната успешна история на автомобила продължава с различна форма и техника.

55-1-6kol

Четвъртата генерация Zafira носи добавката Life към името и е базирана на платформата MP2 на групата PSA, към която принадлежи Opel. Моделът ще се предлага в три размера според предпочитанията на купувача – къс (4,60 м), среден (4,95 м) и дълъг (5,30 м). От гледна точка на обикновения потребител определенията къс, среден или дълъг биха звучали по-точно като дълъг, много дълъг и екстремно дълъг, защото се отнасят за наистина сериозен като габарити транспортер.

2019 Opel Zafira Life

Товарният обем варира от 1500 до 4900 л в зависимост от дължината на каросерията и конфигурацията на седалките, които регулират по дължина и лесно се демонтират. До девет души могат да пътуват в Zafira Life, а също и да се превозват предмети с дължина до 3,50 м, тъй като предната пътническа седалка се сгъва.

2019 Opel Zafira Life

Най-комфортният вариант е със стъклен покрив, кожен салон, масичка и четири седалки отзад, всяка с широчина близо половин метър. Водачът и пасажерът отпред разполагат с отоплени и масажиращи кресла. Качването и слизането е лесно през плъзгащите се задни врати със сензорно отваряне.

2019 Opel Zafira Life

Задвижването е поверено на дизелови мотори с обем 1,6 и 2,0 л и с мощност от 115 до 180 к.с. Система Grip Control подобрява сцеплението на различни настилки. Ще може да се поръчва и вариант с 4х4.

2019 Opel Zafira Life

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили