Хамилтън много по-бърз от Фетел

Люис кара шампионски в студа на пистата "Каталуня"

Почти секунда по-бърз на обиколка – Люис Хамилтън сякаш не е излизал в зимна ваканция и продължава лудото каране от предишния сезон. Световният шампион на „Мерцедес“ спечели категорично първия директен дуел срещу големия си съперник Себастиан Фетел („Ферари“) за 2018 г. Двамата четирикратни шампиони си „свериха часовниците“ в последния ден на тестовете в Барселона. Сравнението от времената на най-бързите им обиколки е категорично в полза на Хамилтън. Той фиксира най-доброто постижение – 1:19,333 минути, докато Фетел спря хронометрите на 1:20,241 мин. Второ време даде Стофел Вандорн с „Макларън“ – 1:19,854 мин.

M148720

Няма точна информация кой от тях колко здраво е натискал газта и колко бензин е имал в резервоара, защото това се отразява на времената. Времето отново беше студено. Пилотът на „Ферари“ навъртя много километри и направи 96 обиколки. Хамилтън остана на трасето за 59 обиколки.

M148706

„Беше тежка и студена седмица, в която не успяхме да намерим отговори на повечето от нашите въпроси. Засега можем само да отбележим, че изминахме много километри“, коментира Фетел. Той обяви, че към момента отборът на „Мерцедес“ е големият фаворит за спечелване на титлите при пилотите и при конструкторите през 2018 г. „Нашата цел е да бъдем още по-близо до тях, след което да ги изпреварим“, каза германецът.

Втората част от тестовете са следващата седмица от вторник до петък на пистата „Каталуня“. Сезонът започва с традиционното първо състезание за Гран при на Австралия в Мелбърн на 25 март. Миналата година там спечели Фетел, който се представи силно през пролетта, но след лятната пауза Хамилтън го остави зад себе си със серия победи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт