Хамилтън си купи второ Ferrari с 963 коня

Пилотът на Mercedes притежава коли на стойност над 70 млн. евро

С шопинг терапия релаксира Люис Хамилтън преди състезанието от „Формула 1” в Монреал. Пилотът на Mercedes е прекара уикенд в Лос Анджелис и там си е купил ново... Ferrari. Папараци заснеха как четирикратният шампион подкарва колата от лъскав шоурум в Малибу в неизвестна посока, съпровождан от приятели с друго Ferrari.

20-1-6kol

За втори път Хамилтън пазарува от най-сериозния конкурент на Mercedes във „Формула 1”. Британецът е голям почитател на добрите автомобили и притежава богата колекция от тях. Най-новата му придобивка е кабриолет LaFerrari, чиято цена е 2,6 млн. евро. Куриозното е, че Люис притежава още един екземпляр LaFerrari, но във вариант купе. С изключение на подвижния твърд покрив от карбон при кабриото, разлика между двете коли на Хамилтън почти няма.

20-3-6kol

LaFerrari е топмоделът на култовата италианска марка с най-мощната задвижваща система. Тя се състои от хибриден пакет и високи технологии от „Формула 1“. Големият бензинов двигател V12 с обем 6,2 л е свързан с електрически мотор, а тази комбинация генерира системна мощност от 963 конски сили (800 бензинови и 163 електрически) и въртящ момент 900 Nm.

20-5-6kol

Скоростните характеристики на автомобила се доближават до състезателния болид на Хамилтън. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, след още 4 секунди се развиват 200 км/ч, а максималната скорост достига 350 км/ч. Бензиновият двигател се развърта до 9000 оборота и бълва завладяващ звук. Системата KERS от „Формула 1“ вдига за кратък период мощността за още по-бързи изпреварвания и спринтове. Каросерията е много здрава, изработена основно от карбон, спирачките Brembo са карбоново-керамични.

20-4-6kol

От модела LaFerrari са произведени общо 700 екземпляра – 500 купета и 200 кабриолета. Пилотът на Mercedes вече е собственик на по един екземпляр и от двата варианта. Сред собствениците на този модел се открояват спортни и шоузвезди като най-богатия боксьор Флойд Мейуедър и певецът Джъстин Бийбър. Купето на шампиона от „Формула 1“ е персонализирано така, че името Люис Хамилтън е изписано върху праговете на автомобила. В автомобилната му колекция изпъкват модерни и класически расови машини на обща стойност над 70 милиона евро. Сред тях са Pagani Zonda, Shelby Cobra от 1966 г., Ford Mustang Shelby GT 500 от 1967 г., McLaren P1, Mercedes AMG SLS, Mercedes Maybach S 600. Британецът притежава и частен самолет за 25 млн. евро, в който обича да пътува заедно с двете си любими кучета – булдозите Коко и Роско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили