Бърза и лесна лятна вечеря с пиле

Бърза и лесна лятна вечеря с пиле

Никой не обича да прекарва часове в готвене през лятото – все пак топлото време и печката за готвене не се привличат. За това и сме приготвили една бърза, лесна лятна рецепта за ястие с пиле, която може да приготвите за по-малко от час, и да комбинирате с чаша вино, докато се наслаждавате на прекрасното време навън.

Разкошното лятно хапване, което ще ви предложим днес е пълнен домат с пиле, вкусни гъбки и топящ се в устата кашкавал. Ще ви трябват:

  • 5 домата
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 100-150 грама гъби
  • 100-150 грама кашкавал
  • 30 грама масло
  • 200-250 грама пилешки гърди
  • Черен пипер
  • Сол

И сега, как се приготвя? За начало подгответе всички продукти, нека да са на удобно място и готови за използване. Препоръчваме да изберете твърди и големи домати, които няма да станат на каша по време на печене. За да подготвите пилешките гърди трябва да ги измиете, подсушите и овкусите със малко сол и пипер. След това нарежете пилето и гъбите на малки кубчета и ги запържете в тиган. Добре е да използвате масло, но и да добавите малко олио, за да не загори. Когато месото придобие златист оттенък сте готови да ги свалите от котлона.

Сега трябва да се заемем с доматите. Отрежете капачетата им и издълбайте вътрешността. Ние обичаме да запазваме вътрешността, защото може да се използва в много ястия, както и за чудесен сос. Напълнете доматите с месото и гъбите и сложете ½ супена лъжица майонеза. За нас тя дава невероятен привкус, за това и слагаме малко повече. Поръсете с кашкавал и запечете доматите във фурна за 15 минутки, като преди това я загреете на 180 градуса.

Готово! Имате невероятно ястие с пилешко, гъби и кашкавал, приготвено бързо и лесно и изключително подходящо за летните дни. 

Като бонус ще добавим и един много лесен десерт – летен десерт с ягоди и заквасена сметана. Трябват ви 200 грама крема сирене, кофичка заквасена сметана, 4 супени лъжици пудра захар, ронливи бисквити и сладко от ягоди. Смесвате всичко в красиви чашки, оставяте в хладилника за час и готово – украсете подобаващо и имате страхотен летен десерт, без печене.

Най-четени