Топмоделът стяга бразилско дупе със самба, капоейра и пилатес
Aлесандра Амброзио е на осем години, когато решава, че ще бъде модел, и на 14 вече е една от финалистките в елитен конкурс за красота в родината си. Първият й значителен успех е появата й на корицата на списание Elle за Бразилия. Оттогава работи за всички големи модни марки, появявала се е на повече от 50 международни корици.
Амброзио дефилира за Victoria's Secret за първи път през 2000 г. През 2008 г. тя се качва на подиума три месеца след раждането на дъщеря си Аня, а през 2012-а е избрана да носи невероятен сутиен на стойност 2,5 милиона долара, отново няколко месеца след раждането на второто си дете - сина си Ноа.
Тайната на стройната й фигура е уникален комплекс упражнения, създаден от личния й треньор. Той включва самба, капоейра и пилатес и носи името Brazilian Butt Lift (“Стягане на дупето по бразилски”). Топмоделът има проста рецепта срещу целулит: “Ако се погледна в огледалото и видя целулит - и аз го имам, както всяка друга жена! - започвам да тичам по стълбите нагоре-надолу. Наистина натоварващо! Изкачвам се и слизам по 170 стълби около 4-6 пъти, обикновено веднъж седмично”.
Сладкиш от моркови
Необходими продукти:
3 ч. ч. моркови, настъргани
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. орехи,
1 ч. ч. олио
4 яйца,
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сода,
1 ч. л. канела
сол
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички сухи продукти в купа. Добавете олиото на тънка струйка и разбитите яйца, едно по едно. Накрая изсипете морковите и начуканите орехи. Разбъркайте сместа до хомогенност. Печете сладкиша в намазнена тавичка на 180 градуса около 40-45 минути.
Яйца по бенедиктински
Необходими продукти:
1 кръгло хлебче,
2 яйца
1 с. л. оцет,
песто
моцарела,
домат
За соса Холандез:
2 жълтъка, 40 г. масло
1 с. л. лимонов сок
1/4 ч. л. бял пипер
1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя сосът Холандез. Жълтъците се слагат в купа, подходяща за тенджера за водна баня и изсипвате жълтъците. Внимавайте дъното на купата да не докосва водата. Добавяте лимоновия сок. Жълтъците се бъркат непрекъснато над парата, докато се сгъстят. Към тях може да добавите и 15-20 мл топла вода. Водата в тенджерата трябва едва да къкри, а бъркането става с телена бъркалка. Сосът се сгъстява за 3-4 минути. Изключвате котлона, но тенджерата остава. Към жълтъците добавяте разтопеното и охладено масло, сол и бял пипер. Разбърквате често, за да не хваща коричка. Следва поширането на яйцата. Слагате вода да заври и добавяте 1 с. л. оцет. След като заври, разбърквате с лъжица, за да се получи водовъртеж, и пускате в нея едно по едно яйцата от ниско. Варите ги за 2-3 минути и ги изваждате с решетъчна лъжица. Трябва да останат рохки. В тиган слагате малко масло да се разтопи. Разполовявате хлебчето на две части и го запичате в тигана (може и във фурна). Върху всяка половинка от хлебчето слагате песто, слайс моцарела и кръгче домат. Отгоре поставяте поширано яйце и заливате със сос Холандез. Преди сервиране може да поръсите със ситно нарязан магданоз или див лук.
Рагу от риба
Необходими продукти:
900 г. филе от бяла риба
3 домата, 1 чушка
3 стръка розмарин
1 стрък праз (2-3 стръка пресен лук)
3 скилидки чесън
малка връзка киселец
олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филето. Разрежете чушката на широки ивици. Доматите нарежете на малки парчета. От праза използвайте само бялата част, тя се нарязва на кръгчета. Счукайте чесъна, розмарина накъсайте на листенца, а киселеца накълцайте ситно. Сгорещете олио в подходящ съд, изсипете в него киселеца и чесъна, пържете в продължение на 2 минути. След това добавете филето (на парчета), разбъркайте и 3 минути по-късно подправете с розмарин, сол и черен пипер. Затворете съда с капак и свалете от котлона. Сгорещете олио в друг съд и в него запържете нарязаните чушка и праз. След 3 минути прибавете доматите, посолете, разбъркайте и нека се приготвят още 5 минути. Накрая прибавете рибата към зеленчуците, разбъркайте внимателно и оставете ястието на слаб огън за 3 минути.
Шишчета чураско
Необходими продукти:
1,5 кг месо (телешко, но може и друго), нарязано като за шишчета
5 с. л. зехтин, 4 с. л. лимонов сок
4 скилидки чесън, 1/2 връзка копър
1 ч. л. кимион, 1 ч. л. червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Смесваме и пасираме зехтина, лимоновия сок, чесъна, копъра, кимиона, червения пипер и солта. В така получената марината поставяме нарязаното месо и го оставяме в хладилник за около час. След това го забождаме на шишчета и го печем в силно загрята фурна или на грил.
Тяло на богиня
Яжте често по малко
Бразилката Алесандра Амброзио е известна най-вече като един от “ангелите” на американската марка за дамско бельо Victoria's Secret. Макар вече да е майка на две деца и “пенсионерка” като модел на бельо, тя продължава да поддържа перфектна форма.
За менюто си Амброзио обяснява, че обожава кафяв ориз със сьомга и зеленчуци. Всеки ден пие фрешове, понякога зеленчукови, друг път протеинови смутита. Особено внимание обръща на закуската, която обикновено се състои от различно приготвени яйца: по бенедиктински, бъркани, пържени, рохки, и бекон с препечени филийки.
Алесандра яде всичко, но на минимални порции, шест пъти дневно. На обяд хапва зеленчуци и пилешко, на вечеря - суши, супа мисо или ориз, сварен на пара. Обича и някои ястия от бразилската кухня - шишчета чураско, супа от тапиока и рагу от риба. За десерт понякога си позволява сладкиш от моркови или чийзкейк.