5 начина да се отървете от ненужните покупки

Използвайте социалните мрежи

Истерията покрай намаленията около Черния петък започва още в началото на ноември и приключва чак в края на месеца. Увлечени в промоциите, понякога накрая оставаме с куп ненужни покупки или подаръци. Ако се чудите какво да правите с вещите, купени импулсивно, ето 5 начина как да се отървете от тях.

 

Продайте ги

Когато все още не сте използвали вещите, шансът да ги препродадете на сходна с тази от касовата бележка цена е много по-голям. Ако решите да ги изтъргувате онлайн, добър съвет е да уточните в описанието (може и още в заглавието), че продуктът е закупен от промоция на Черния петък. Така потенциалните купувачи ще знаят, че цената е промоционална, а и може да зарадвате някой, който не е успял да си купи именно този продукт заради изчерпана наличност. Друг вариант е да се обърнете към роднини, приятели и познати чрез социалните мрежи, за да се отървете бързо и лесно от ненужната вещ.

 

Подарете ги

Наближава Никулден, коледните и новогодишни празници и ще имате много поводи да подарите на свои близки нещата, закупени при голямото ноемврийско пазаруване.

Разбира се, препоръчително е да не споделяте как сте се сдобили с подаръка, за да не се почувства вашият близък обиден или пренебрегнат. А с подаряването на ненужната ви вещ ще си спестите и пари, и време, и нерви от коледен шопинг.

 

 

Върнете ги

Колкото и банален да е този съвет, нека си припомним: връщането е гарантирано само и единствено за покупките от разстояние. От Комисията за защита на потребителите напомнят, че стоките може да се върнат, ако не са разопаковани и употребявани. Онлайн търговците нямат право да ви откажат, ако сте спазили всички срокове и условия на политиката им за връщане на закупени вещи. Въпреки това бъдете внимателни откъде пазарувате, тъй като в дните около Черния петък се появяват много фалшиви онлайн магазини, които също така бързо изчезват и съответно връщането на стоката ще бъде невъзможно. За покупки от физически магазини връщането е въпрос на практика и добра воля от страна на търговеца.

 

Разменете ги

Един наистина хитър начин да получите нещо ново и желано в замяна на ненужното, и то без да харчите излишни пари. Имайте предвид, че размяната може да отнеме повече време и усилия, особено докато откриете вещ на сходна цена, която да ви харесва. Използвайте както социалните мрежи и Facebook групите, така и обкръжението си, за да достигне предложението ви за размяна до повече хора.

 

 

Дарете ги

Този вариант за съжаление май е от последните, за които човек се сеща. Вместо да се ядосвате за похарчените пари, можете да постъпите благородно, дарявайки покупката си на някой, който се нуждае истински от нея. В интернет пространството ще откриете много инициативи в подкрепа на хора в нужда, на домове за деца и за възрастни хора, където дарението ви ще бъде прието с радост. Ако обаче дарената вещ не е подходяща или не може да бъде използвана самостоятелно, помислете с какво може да я комбинирате и така да увеличите дарението си, а и радостта от него.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Яна Петрова

Този уебсайт използва "бисквитки"