Увиснали гърди? Перете сутиена по-рядко

Едно драматично разкритие разтърси общността на вманиачените чистофайници. Женските гърди увисват при твърде често пране на сутиена. Странната зависимост е открита от експертна потребителска комисия, изследвала десетки хиляди чифта повдигащо бельо от най-различни марки. Всъщност в нейния извод няма нищо мистериозно или изненадващо. При по-честото пране еластичността на бельото намалява, а формата му се разваля. Така то не може да изпълнява основната си функция да придържа бюста на мястото му и да го предпазва от увисване. Правилото важи само за жени с пищни форми. Въпреки това всяка истинска жена трябва да е наясно как да пере сутиените си безопасно и ефикасно.

Комисията издаде списък с препоръки по какъв начин точно би трябвало да се третира бельото. Оказва се, че има правила за честотата на пране на сутиените. Жените, които ги хвърлят в пералната след първото обличане, са реално застрашени от увисване на млечните жлези. Продуктови анализатори са изчислили, че честотата на пране трябва да е след четвъртото обличане. Освен, ако не се е замърсил извънредно, разбира се. Ето и другите правила:

- Ако сте носили сутиена само няколко часа, това не се брои за обличане.

- Ако се потите повече или кожата ви е мазна, може да перете и по-често - на всеки 2-3 обличания.

- Не бива да се носи един и същи сутиен твърде често - това също го деформира. Но ако го окачите за през нощта, той ще възстанови формата си. Принципно е редно да имате по няколко сутиена, които да въртите, за да имат време да възвърнат напълно старата си форма.

- Препоръчително е да се пере на ръка. В машината въртете само на програмата за деликатно пране. Най-добре е да използвате мрежички за пране на бельо. Така и кукичките на сутиена няма да се закачат за останалите дрехи и да ги съсипват.

- Закопчавайте кукичките, преди да го пуснете с другите дрехи.

- Поставяйте го да съхне на равна повърхност. Сушилнята може да повреди тъканта, а ако го окачите на простора, ще увисне и ще се разтегли от тежестта.

- Ако все пак простирате, уверете се, че чашките не са деформирани. Пооправете ги и попийте излишната вода с хавлия, без да изстисквате и усуквате.

- Дори спортното бельо трябва да се третира по същия начин.

- Подреждането също е важно: нареждайте ги в чекмедже, както сте виждали да ги държат в магазина.

Защо жени зяпат други жени

Ролята на сутиена е не само да съхрани формата, но и да я направи по-привлекателна. Това, а не грижата за тялото, е основната причина жените да носят сутиени. Както и една от основните причини да се стараят да запазят формата на долната дреха красива и заоблена, за да не изглеждат гърдите им като начукани от градушка. Важно е, защото в тази област на женското тяло се впиват не само мъжките погледи, а и тези на нежния пол. Да видим защо хетеросексуалните дами непрекъснато зяпат други жени в бюста. Както се разбира от снимките, правят го всички - без изключение. Ето основните причини:

1. Просто оценяват красотата.

2. Опитват се да разберат дали са истински.

2. Зърната на някоя жена са изскочили от дълбокото деколте. (Точно това гледа София Лорен в деколтето на Джейн Мансфийлд.)

3. Чудят се кой номер чашка носи. А също и какъв модел, че гърдите й изглеждат така добре. Също така се колебаят дали да попитат, но се отказват, защото въпросът е доста интимен.

4. Сравняват своя бюст с този на другата жена.

5. Дразнят се, ако сутиенът не е по мярка и плътта прелива или пък при леко прегърбване чашките зяпват празни, когато е твърде голям.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл