Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Адвокатка подаде ръка на първата студентка от гетото в Сливен

Адвокат Магдалена Данчева от Сливен подаде ръка на първата студентка от 15-хилядното ромско гето “Надежда” в града.

25-годишната й съименничка – Магдалена Симеонова, съпруга и майка на две деца, завърши средното си образование през май т.г. Два месеца след това изкара оценка 5,25 на приемния изпит по биология и я приеха да учи за акушерка в местния колеж, който е филиал на Варненския медицински университет.

“Това лято и моята дъщеря Деси бе приета за студентка, ще учи фармация и имахме доста вълнения. От вашия вестник научих за невероятната история на Магдалена, много ни трогна. Да си първи, ти да проправяш пътека никак не е лесно”, заяви адвокат Данчева. Тя дари на студентката 400 лева, с които да си плати таксата за първия семестър или да си купи учебници. Символично заедно с дъщеря си й връчиха чаша с логото на един от медицинските ни университети с пожелание в бъдеще да продължи образованието си.

Адвокат Магдалена Данчева, освен с репутацията на отличен юрист, се ползва с уважението на Сливен заради неуморната си деятелност за разкрасяването на града. Нейното сдружение “Брезичка” с помощта на доброволци и съмишленици сади цветя и дървета пред блоковете в големите жилищни квартали, монтира детски съоръжения. Само поставените пейки вече са над 100. Срещата между нея и студентката се състоя в първата градина, създадена от адвокат Данчева, пред блок в кв.”Дружба”. “Исках аз, Магдалена от “Брезичка”, да покажа на Магдалена от “Надежда”, че наистина има надежда. Работим и непрекъснато разкрасяваме тази градина пред блока, вече цели 8 години. Какви ли спънки не срещнахме! Едни одобряваха, други – не. Но успяхме да превърнем едно бунище в зелен рай! Затова Маги не трябва да се отказва и да продължава все напред!” – каза още адвокатката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете