Адвокатка подаде ръка на първата студентка от гетото в Сливен

Адвокат Магдалена Данчева от Сливен подаде ръка на първата студентка от 15-хилядното ромско гето “Надежда” в града.

25-годишната й съименничка - Магдалена Симеонова, съпруга и майка на две деца, завърши средното си образование през май т.г. Два месеца след това изкара оценка 5,25 на приемния изпит по биология и я приеха да учи за акушерка в местния колеж, който е филиал на Варненския медицински университет.

“Това лято и моята дъщеря Деси бе приета за студентка, ще учи фармация и имахме доста вълнения. От вашия вестник научих за невероятната история на Магдалена, много ни трогна. Да си първи, ти да проправяш пътека никак не е лесно”, заяви адвокат Данчева. Тя дари на студентката 400 лева, с които да си плати таксата за първия семестър или да си купи учебници. Символично заедно с дъщеря си й връчиха чаша с логото на един от медицинските ни университети с пожелание в бъдеще да продължи образованието си.

Адвокат Магдалена Данчева, освен с репутацията на отличен юрист, се ползва с уважението на Сливен заради неуморната си деятелност за разкрасяването на града. Нейното сдружение “Брезичка” с помощта на доброволци и съмишленици сади цветя и дървета пред блоковете в големите жилищни квартали, монтира детски съоръжения. Само поставените пейки вече са над 100. Срещата между нея и студентката се състоя в първата градина, създадена от адвокат Данчева, пред блок в кв.”Дружба”. “Исках аз, Магдалена от “Брезичка”, да покажа на Магдалена от “Надежда”, че наистина има надежда. Работим и непрекъснато разкрасяваме тази градина пред блока, вече цели 8 години. Какви ли спънки не срещнахме! Едни одобряваха, други - не. Но успяхме да превърнем едно бунище в зелен рай! Затова Маги не трябва да се отказва и да продължава все напред!” - каза още адвокатката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл