Общината в Гоце Делчев се похвали: Наше момче е "Най-силен мъж на Америка 2015"

Роденият в Гоце Делчев Димитър Саватинов отново стана „Най-силен мъж на Америка 2015” (ASM 2015) и така защити за втора поредна година титлата си, съобщиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев.

Миналата година престижната награда донесе на атлета голяма известност в Америка и световно признание. Надпреварата тази година се проведе в Атланта, щата Джорджия, където се събраха най-силните мъже на САЩ. Те премериха сили в една от най-авторитетните и популярни прояви в силовите спортове.

Българинът доби правото на участие в престижното състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати, оставайки само веднъж извън челната тройка на състезанията, които са всъщност квалификации за първенството.

Миналата година Димитър Саватинов за първи път стана носител на титлата „Най-силен мъж в Америка”, като тогава той постигна Американски рекорд в дисциплината „Long press” с постижение от 210 кг, В състезанието тази година, той отново подобри рекорд, но този път в дисциплината Stone Atlas.

Веднага след провеждането на състезанието и спечелената титла неврокопчанинът обяви, че започва подготовка за надпреварата „Най-силен мъж в света“, а амбицията му е да се нареди сред най-добрите.

Саватинов бе отличен с наградата „Спортист на годината“ в родния си град миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл