Кмет дари златна значка на футболна легенда за 80-годишен юбилей

Кметът на Велико Търново Даниел Панов почете 80-годишният юбилей на легендарният футболист Петър Хараламбиев. Ветеранът е бил дългогодишен играч и треньор на ФК "Етър". По случай празника градоначалникът дари Петър Хараламбиев със старопрестолна грамота, златна значка с герба на Велико Търново и часовник.

Старопрестолната грамота, която именитият футболист получи, е за неговия значим принос за възстановяването на футболен клуб "Етър", развитието и утвърждаването му в професионалния футбол. Рожденикът бе уважен и от председателя на Клуба на ветераните Георги Трендафилов. Семейството на дългогодишния футболист пък го изненада с торта с надпис "Петър - Етър".

Рожденикът е роден през 1936 г. в Плачковци. За първи път играе в Динамо (Габрово), където отбелязва 13 гола и става голмайстор на отбора. По време на службата си в армията Петър Хараламбиев е част от военния състав на Велико Търново. През 1957 г. футболистът и негови съмишленици правят сборен тим и през април същата година възстановяват името "Етър". Следва паметен мач, по време на който Виолетовите елиминират ЦДНА.

През лятото на 1960 г. Хараламбиев вече е в отбора на "Левски", където си партнира с легенди като Гунди и Патрата. Две години е част от тима на "Септември", с който става голмайстор на Северната "Б" група. След това се завръща в отбора на сърцето му "Етър", в който играе до 1969 г. Дълги години е бил и треньор на виолетовите.

Коментари

Задължително поле