Злато и диаманти за милиони долари блестят върху най-скъпото бельо на света

Луксозното дизайнерско бельо набира популярност през последните 20 години, след появата на първият Victoria's Secret Fantasy Bra, емблематичният сутиен, който всяка година е черешката на дефилетата на Victoria's Secret. Традицията продължава, а стойността на сутиените, обсипани с рубини, диаманати и сапфири нараства.

8 милиона долара е цената на сутиена със скъпоценни камъни на Victoria's Secret , гарниран с един от най-известните диаманти в света - 70-каратовия Екселсиор. Бижутерите от ювелирната фирма Mouawad са успели да поставят в него 2809 прекрасно шлифовани бели диаманта, жълто-оранжеви сапфири, родолити и аметисти. Естествено те не могат да се сравняват по големина с Екселсиор, който е получен от втория по големина в света естествен диамант с тегло 995 карата. Общото тегло на скъпоценните камъни в сутиена е 2200 карата. В бикините са вложени 3236 диаманта и цветни скъпоценни камъни с общо тегло от 200 карата, а цената им е 3 милиона долара.

Иначе най-скъпият комплект женско бельо бе представен през 2000 г. от бразилския супермодел Жизел Бюндхен. Сутиенът и бикините бяха направени от над 1300 скъпоценни камъка, а сред тях имаше 1000 диаманта и общо 300 карата тайландски рубини, които са най-редките в света. Цената на фантастичния комплект, наречен Red Hot Fantasy, бе 15 милиона долара.

Сред най-скъпите сутиени в света е 640-грамов сутиен от чисто злато. Той е обсипан с диаманти и изработен от 18-каратово злато. Сутиенът е обсипан с всички съществуващи в природата диаманти и е изработен от солидно злато, казва собственикът на магазина Антъни Обри. Цената му е 1 милион долара. В това „бижу" няма и сантиметър плат, а всичко е изработено от злато и диаманти. Екстравагантният сутиен тежи близо 1 килограм и някои жени биха искали да го носят.

През 2015 година на модела Лили Олдридж се падна честта да рекламира новият хитов сутиен на Victoria Secret Fashion . Дамският атрибут в комплекст с бикини е превърнат в творение на бижутерството и цената му е 2 млн. долара. Fireworks Fantasy Bra е украсена с 6500 скъпоценни камъка, които общо са 1364 карата, разположени сред 18-каратово злато. Бикините са украсени с 126 диаманта и 400 други скъпоценни камъни.

30 милиона долара за диамантени бикини

Най-скъпите бански констюми в света бяха представени струват 30 милиона долара. Струващите 30 млн. долара диамантени бикини бяха представени върху перфектно изваяните форми на американската актриса и модел Моли Симс.

Бикините са творение на дизайнерката Сюзън Росен. Тя е известна с колекциите си за Мадона, Лаброн Джеймс и Гуен Стефани. При създаването на най-скъпия бански в света стилистката е работила съвместно с бижутери на компанията Steinmetz Diamonds. С тяхна помощ Сюзън Росен покрива скъпоценните бикини с множество диаманти, оценявани на над 150 карата. Най-едрите от тях са с тегло от 51, 30 и 15 карата. Между скъпоценните камъни има няколко 8-каратови диаманта, които са оформени като перлени сфери.

Коментари

Задължително поле