Отива ли си един от най-големите британски всекидневници "Индипендънт"

Един от най-големите британски всекидневници "Индипендънт" вече няма да излиза на хартия. Изданието е първото, което спира да се печати и навлиза изцяло в дигиталния свят 30 години след създаването си през 1986 г.

Последният хартиен брой се очаква бъде на 26 март, събота, съобщава ВВС. „Вестникарската индустрия се променя и тази промяна е задвижена от читателите. Те ни показват, че бъдещето е дигитално”, каза Евгени Лебедев, собственик на 30-годишния вестник.

Това решение запазва марката „Индипендънт” и ни позволява да продължим да инвестираме в редакторско съдържание с високо качество, което ще привлече повече и повече читатели към нашите онлайн платформи, добави той и поясни, че вестникът винаги е бил пионер с отчитане на рекорди в иновациите.

Ще бъдат създадени около 30 работни позиции онлайн, но също са предвидени и съкращения.

Вестниците са част от група, контролирана от семейство Лебедев. London's Evening Standard и местната медия London Live влизат в групата.

Тиражът на вестник „Индипендънт” е достигал в пиковите си години до около 400 хиляди копия на ден, но сега е на ниво около 40 хиляди. В интернет обаче изданието има 70 милиона уникални посещения на сайта си за година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл