Момче с ампутиран крак ходи отново - дарители от цяла България събраха 50 000 лева за него

21-годишният Иво изгубил крака си преди време след катастрофа с мотор. Историята на момчето с един крак, което скача на въже и вдига тежести-  разказана по Нова тв, трогна цяла България. За 67 дни бяха събрани над 50 000 лева и днес Иво вече има протеза.

С остатъка от парите ще помогне за операцията на две братчета от Варна, които прогресивно губят зрението си. Когато имал нужда, тяхното семейство помогнало на Иво.

„39 градуса температура през цялото време. Лятото - 40 градуса навън и неистова болка”, разказва майката на Ивайло – Стела Добрева.

И това е Иво. Две седмици след последната от 5 операции. С един крак скача на въже, вдига щанги, прави лицеви опори.

За броени дни желязната воля и огромната усмивка на момчето трогват България. За 67 дни са събрани над 50 000 лева. Повечето от дарителите Иво дори не познава. А сега ще ходи отново благодарие на тях.

Протези като тази в България има едва четири. Моделът е осъвършенстван до такава степен, че не съществува действие, което Иво да не може да извършва, обясняват специалистите.

„Може да спортува, може да кара колело, ски, ролери”, обяснява ортопедичният техник Георги Русев.

Щастлив. Такъв са определя Иво. Макар и с ампутиран крак, твърди, че катастрофата не му отнела нито усмивката, нито вярта. Дори спечелил - повече сила и още приятели. Преди катастрофата работел като автотехник в Англия. Сега обаче, иска да остане тук, заради вярата в добрите българи. Спомени от деня преобърнал живота му, Иво няма. Но има обяснение.

„Просто си спомням, че карах по магистралата, завих на една отбивка и след това нямам спомен. И с крак, и без крак, аз съм си като всички. Просто се е случило да падна”, казва Ивайло.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл