Българи обикалят света на автостоп с бюджет от 3000 лева

Българите Цветин Шущарков и Маргарита Ценова обикалят света на автостоп. Те спят на палатки и разполагат с бюджет от 3000 лева, но са сигурни, че ще са им достатъчни. Първото им пътешествие било в Иран, пише vesti.bg.

Маргарита и Цветин тръгват по света на автостоп, като маршрутът им минава през Турция, Иран, Пакистан, Бирма и Тайланд, където са в момента. Но двамата далеч не мислят да спират до тук, предстоят им посещения на Малайзия, Индонезия, Нова Гвинея, Австралия и Нова Зеландия.

Цветин снима местата, които посещават, с фотоапарат, а Маги записва всичко в една тетрадка и го изпраща в България на близките си, а те качват всичко в блогът на вълшебният керван  за да могат всички да се докоснат до местата, на които са те.

Кервана ползва карта и компас и генерира непрестанно невероятностни събития и приключения. "Азия и прекрасните й хора е един от любимите ни континенти. След множество пътешествия спонтанно възникна идеята за едно по-голямо пътуване на автостоп по земя и вода до Австралия и Нова Зенландия. Времето за пътуване е неограничено и пътят винаги криволичещ по незнайни и непланувани места", пишат те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл