Отличиха 14 деца с рисунки "Рицарят в мен"

Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите в България, награждава ученици от столичното училище „Уилям Гладстон“ в един от междинните кръгове на конкурса „Рицарят в мен“ през миналата година. Снимка: Архив

Рисунките на 14 деца ще представят Варна в националния конкурс "Рицарят в мен" организиран от Ордена на Тамплиерите в България.

Над 140 даровити тинейджъри се включиха в тазгодишната артнадпревара и вместо седемте обявени за София ще тръгнат още 7 рисунки. Наградените бяха обявени в понеделник вечерта в "Радио Варна" след селекцията на над 140 рисунки от престижно жури начело Климент Атанасов и Боян Янев.

Всички 14 отличени деца ще получат за награда участие в пленер с известни български художници в 4-звезден хотел през лятната ваканция в наш морски курорт, обяви командирът на командория "Одесос" Едвард Киркоров. А всички участници освен грамоти грабнаха и талони за игра в Детски кът-Варна, в Морската градина за всички атракции за един ден.

Конкурсът се организира за втора поредна година. През 2015 г. варненче грабна голямата награда -стипендия за развитие на таланта си в рамките на една година, подсигурена от Великия преорат на тамплиерите в България. Тогава участваха над 12 000 деца от цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл