Писането на ръка стимулира мисленето и прави човек по-умен

Писането на ръка стимулира мисълта на човек и го прави по-умен, спомага за усвояването на информацията и съсредоточава вниманието повече, отколкото използването на клавиатура, съобщава "Фокс нюз".

"Писмените бележки оформят мисълта много по-добре от печатните", твърди образователният психолог Кенет Кийра от Небраскския университет в Линкълн, който изучава разликите при записването и организирането на информация.

Според наблюденията на учени от Принстънския и Калифорнийския университети студенти, които си водят бележки на ръка показват по-високи резултати от другите, които използват компютър, за да водят записки. 

Резултатите от тези наблюдения сочат, че писането на ръка улеснява ученето, помага за по-дългосрочното запомняне на информация и предразполага към усвояването на нови идеи.

"Воденето на бележки е доста динамичен процес. Все пак така преработваме информация, придобита чрез слуха или зрението, и я превръщаме в мисъл", казва когнитивният психолог Майкъл Фрийдман, който изучава системите на записване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл