Днес е Световният ден на климата

Днес е световният ден на климата. Тази година се отбелязва с амбициозната цел да бъде ратифицирано споразумението за ограничаване на глобалните парникови емисии.
Целта, залегнала в споразумението от Париж е, всички страни да намалят емисиите си на парникови газове до нива, които ще спомогнат ограничаването на глобалното затопляне до два градуса по Целзий.

Споразумението ще бъде открито за подписване до 21-ви април, 2017-та година, а след това, всяка страна трябва да проведе процедура по ратификацията му от Националния парламент. Договореностите ще влязат в сила, когато поне 55 държави, отговорни за поне 55 процента от глобалните емисии и парникови газове, приключат успешно тази процедура.

България участва активно в общите условия за смекчаване измененията на климата и изпълнява своите европейски ангажименти, съобщават от Екоминистерството. До края на миналата година, Националният доверителен екофонд, е финансирал проекти за енергийна ефективност на 90 публични сгради в 39 общини, на стойност 32 милиона лева. През тази година на фонда е предоставен финансов ресурс от 14 милиона лева, предаде БНР

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл