Кралица Елизабет II: След Брекзит правителството ми ще работи Обединеното кралство да запази водещата си роля в международните отношения

Премиерът Борисов свиква Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия

Испанските власти издадоха нова заповед за арест на Карлес Пучдемон

Осъдиха футболист от Сандански за отвличане

Роми нападнаха ученичка на пазара в Благоевград

Земетресение разлюля Южна Гърция Трусът е бил с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

А1 стартира свое мобилно приложение за следене на спортни резултати

Установени са 104 трошки да гният по улиците на Велико Търново Премахнати са общо 7 излезли от употреба возила през тази година

Вижте как минувачи спасиха 4 човека от паднал в реката автомобил (ВИДЕО)

Откриха диво прасе с африканска чума в района на Асеновград

Трима учени спечелиха Нобел за икономика – за облекчаване на глобалната бедност

52 деца с постижения в науката, изкуството и спорта с общински стипендии в Търговище

Шуменец плаши радио с бомба заради сръбска музика

Силата да обичаш себе си

За да развиете здрава обич към себе си – всяка сутрин и вечер намирайте по нещо в огледалото, което ви харесва. Не може да има условно наклонение в избора ви – просто изберете нещо, което харесвате и приемате. След това бъдете по-конкретни – по какъв начин ви кара да се чувствате добре? Правете това в продължение на месец всеки ден и ще забележите значителна разлика в нивото ви на самоувереност, щастие и резултатите, които имате в ежедневието си.

Често ме питат – Хен, как по дяволите, успя да стигнеш до TED?

Отговорът е, че успях, защото претърпях срив и пътят, който извървях, за да се възстановя, ме доведе до сцената на TED. Какво означава всичко това?

Когато бях на 12 моята майка претърпя психичен срив и се разболя от тежко психично заболяване. Това ме съсипа. Нямах уменията и зрелостта да се справя с тази сложна ситуация. Всичките ми устои бяха разрушени – доверие, граници, самочувствие. Това отключи в мен самоубийствени мисли, борбата с които продължи повече от десет години.

Аз произлизам от добро и любящо семейство и никога нищо не е липсвало в живота ми. Това обаче не ми беше достатъчно, за да се справя. Затворих се зад фалшива маска, преструвайки се, че всичко е чудесно. Всички опити, които правех, за да успея, бяха от това скришно място, но кулата ми от карти се сриваше постоянно, защото основите ми бяха разклатени.

 С помощта на семейството успях да осъществя мечтата си да уча в чужбина, което всъщност беше бягство от дома. Завърших анимация и за по-малко от десет години успях да стигна висините на този бизнес в Канада. Но всеки път, когато поемах нов проект и сменях местоположението си, се сблъсквах със себе си.

През годините търсих отговори на въпросите, които стояха неразрешени в мен, по цялото земно кълбо – в курсове, при психолози, сред експерти, но никой не знаеше как да реши цялостно проблема, защото всичко в мен беше счупено. Това пътуване към себе си отне повече от десетилетие, докато един ден намерих път извън лабиринта. И се почувствах достатъчна. До днес това е най-голямото постижение в живота ми. Не е лесно пътуване и не малка победа, която ме изпълва с гордост и остави на мое разположение изумително разнообразие от инструменти и техники, с които да променям себе си и другите към по-добро.

Добре не е достатъчно, трябва да е невероятно

Когато нещата се наредиха, си помислих – „Това ли е? Тук ли спирам? Когато нещата са просто добре? След цялото това пътуване, това не е приемливо за мен. Не искам просто ОК, искам да е невероятно“.

 Тогава пристигнах в Куба, за да тренирам танци. Мислех си, че съм там, за да изучавам кубински танци с най-добрите професионалисти, а всъщност бях там, за да се науча да обичам себе си. Бях запленена от чара на това място, от автентичността, от усещането за общност, солидарност, изумителните хора, големите сърца, музиката и съблазнителния начин на комуникация.. Техният светоглед беше различен от всичко, което познавах до тогава от света. Имаше нещо уютно в начина, по който живеят живота; нещо нежно и магическо. Всеки ден в Куба е изпълнен с тази магия, с това простичко вътрешно щастие, което те наричат сабрасура.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Езикът на тялото – огледало на същността

Сабрасура е чувствеността, с която всички се раждаме. Тя лежи върху здравата любов към себе си и ни помага да стигнем до състояние на пълно удовлетвореност. Когато я освободим и я оставим да бъде, тогава усещаме удоволствие и свързаност с другите. Това невероятно емоционално състояние е във всеки един от нас. Аз намерих начин да се свържем с него и това да ни изпълва с енергия, да ни кара да се чувстваме уникални и разкошни, и да ни дава увереност, за каквато дори не сме подозирали.

Все повече се отдалечаваме от способността да обичаме себе си

В съвременния свят можем да постигнем всичко, което пожелаем, но в същото време губим базисните умения, които афектират щастието ни. Губим връзката по между си, връзката със себе си и настоящия момент. Все повече се отдалечаваме от способността да обичаме себе си. Тази вманиаченост в пластичната хирургия, бягането от бръчките, опитите да имаме перфектна фигура, ни правят все по-критични към себе си и все по-неспособни да се приемаме и обичаме каквито сме. А това е корена на здравата връзката с другите, любовните ни отношения, ролята ни на родители, това, което сме.

Моята TED лекция събра за кратко над 5 милиона гледания, именно защото докосва всички проблемни точки.

Да променим света към по-добро

Как всъщност стигнах до TED? Градих самоувереност през годините с много и малки крачки, които с времето ставаха все по-големи и по-големи. Един ден се осмелих да повярвам, че това, което искам, наистина е възможно. От там просто посмях да пробвам и не се спрях докато не се случи. Тази възможност стои във всеки един от нас, но за да осъзнаем този потенциал, трябва да се освободим от задръжките си и да повярваме в себе си. Много по-лесно е да го направим, ако имаме здрава любов към себе си. Да си позволяваме да грешим, да се учим и да пробваме отново, докато не се получи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.