18-годишна, владееща японски и английски, е новата "Царица на розата" в Карлово

18-годишната ученичка Марина Свиленова, която владее перфектно японски и английски език, е новата "Царица на розата - Карлово-2016". Това става ясно в края на конкурса, който се проведе в сряда вечерта в Народно читалище "Васил Левски 1861 г." в родния град на Апостола на свободата. Претендентките за престижната корона бяха 11 красавици от общините Карлово и Сопот на възраст от 16 до 18 години, но журито присъди приза "Царица на розата-2016" на Марина Свиленова. Тя е родена в Карлово, но е възпитаничка на столичното 18-о СОУ "Уилям Гладстон", където изучава японски и английски. "Японската култура представлява огромен интерес за мен, а чрез нея добих знания в много различни сфери. Имам и интереси, свързани с киното, рекламата и журналистиката, а като цяло обичам контактите с хората и публиката. Завършила съм и едногодишен курс по актьорско майсторство и участвах в снимките на късометражен филм и реклама. Но това, без което не мога, са моите приятели и семейството ми", заяви новоизбраната "Царица на розата". Марина Свиленова ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на розата на 28 май, за участие в който е поканен и премиерът Бойко Борисов, а в продължение на една година ще е красивото лице на Община Карлово и ще я представлява на национални събития и форуми.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи статуетка-приз "Златна роза" на победителката в конкурса и поздрави останалите участнички в него. "Освен красота и грация девойките трябваше да покажат и интелигентност, затова регламентът изискваше всяко от момичета да представи есе или стихотворение на тема "Маслодайната роза - символ и вдъхновение". "Тук виждаме не само много красота, но и изклюючителна обич към нашия роден град. Пожелавам Ви успехи и да прославите Карлово с имената си", каза кметът д-р Кабаиванов.

На финала на конкурса миналогодишната победителка Карина Димитрова връчи короната на новата "Царица на розата" Марина Свиленова. За първа подгласничка пък бе избрана 16-годишната ученичка от СОУ "Васил Левски" в Карлово Златомира Ублекова, а за втора - нейната връстничка и съученичка Мариета Петрова, която през 2015 г. бе избрана за "Мис гимназия". Наградата на публиката спечели още една ученичка от същото СОУ "Васил Левски" - 17-годишната Цветелина Цачева. За доброто настроение на зрителите се погрижиха актьорът Атанас Чопов, балет "Ера" и Дарина Йотова от "Х Factor".

Коментари

Задължително поле