Учителка от Тайван е посетила 97 държави в света на автостоп

Снимка: БТВ

Учителка по английски от Тайван пътешества по света на автостоп. България е 97-та страна, която тя посещава, а скоро ще събере историите от своите пътувания в книга, предаде БТВ.

Еми Хуанг е тайванка с канадски паспорт, която досега е посетила 97 държави, сред които Афганистан, Тибет и Северна Корея. Родителите на Еми са журналисти и от тях е наследила желанието да научи как живеят хората в различните държави, общества и религии.

„В Афганистан имах късмета да се запозная с една жена, която ръководеше шивашко училище. В него тя учеше на занаят момичета от нейната общност. На завършилите 6-месечния курс жената връчи сертификати за образование и подари на всяко момиче шевна машина, за да може то да работи вкъщи, да помага на семейството си”, разказва преживяванията си Хуанг.

Еми не е турист. Тя живее заедно с местните хора, яде на трапезата им, преподава английски език в училищата. Отрязва дългата си коса и носи обикновени дрехи, за да не привлича вниманието - все пак е сама жена, която обикаля света на автостоп.

„Не знам защо, но не съм изпитвала страх. Хората усещат, че им се доверявам и не допускат да предадат доверието ми. Дарявали са ми пари, защото виждат, че пътувам на стоп. Смятат, че съм бедна и нямам средства за автобус. Казвали са ми: "Ето, купете си храна, пренощувайте някъде".”, обяснява тя.

Еми Хуанг подготвя книга, за да вдъхнови и други да тръгнат по нейните стъпки. Тя призовава: „ Вижте света със сърцето, не с очите си”.

Коментари

Задължително поле