Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Учителка от Тайван е посетила 97 държави в света на автостоп

Снимка: БТВ

Учителка по английски от Тайван пътешества по света на автостоп. България е 97-та страна, която тя посещава, а скоро ще събере историите от своите пътувания в книга, предаде БТВ.

Еми Хуанг е тайванка с канадски паспорт, която досега е посетила 97 държави, сред които Афганистан, Тибет и Северна Корея. Родителите на Еми са журналисти и от тях е наследила желанието да научи как живеят хората в различните държави, общества и религии.

„В Афганистан имах късмета да се запозная с една жена, която ръководеше шивашко училище. В него тя учеше на занаят момичета от нейната общност. На завършилите 6-месечния курс жената връчи сертификати за образование и подари на всяко момиче шевна машина, за да може то да работи вкъщи, да помага на семейството си”, разказва преживяванията си Хуанг.

Еми не е турист. Тя живее заедно с местните хора, яде на трапезата им, преподава английски език в училищата. Отрязва дългата си коса и носи обикновени дрехи, за да не привлича вниманието – все пак е сама жена, която обикаля света на автостоп.

„Не знам защо, но не съм изпитвала страх. Хората усещат, че им се доверявам и не допускат да предадат доверието ми. Дарявали са ми пари, защото виждат, че пътувам на стоп. Смятат, че съм бедна и нямам средства за автобус. Казвали са ми: „Ето, купете си храна, пренощувайте някъде“.”, обяснява тя.

Еми Хуанг подготвя книга, за да вдъхнови и други да тръгнат по нейните стъпки. Тя призовава: „ Вижте света със сърцето, не с очите си”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.