Българска и и сръбска топбанди взривяват Монтана

Прочутият оркестърът на Ненад Младенович от сръбския град Враня и още 11 духови музики от България и Украйна разтърсват Монтана в края на тази седмица. В областния град край Огоста се провежда петнадесетото издание на международните празници на духовите музики „Дико Илиев”.

По традиция фиестата започна с поднасяне цветя пред паметната плоча на легендарния автор на Дунавското хоро и продължава с концерти, хора и представления на мажоретни състави. Във фестивала участват едни от най-известните духови музики у нас – оркестърът към Военното училище „Васил Левски” във Велико Търново, духовият оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада, общинските духови оркестри на Ботевград и Перник, оркестри от Ловеч, Троян и Монтана, както и младежкият симфоничен оркестър „Сурма” от град Ривне в Украйна.

Празниците ще бъдат закрити в неделя с балканско надсвирване на бандата на Ненад Младенович и оркестър „Виво” – Монтана. Семейният оркестър на Ненад Младенович има славата на най-добрата духова формация в Сърбия, в която свирят три поколения музиканти.

Момчетата от оркестър „Виво”, класирали се за финала на „България търси талант”, обаче се готвят защитят с чест вълшебството на северозападните духови музики и традициите на Дико Илиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл