Българско вино отвя конкуренцията в международен конкурс в САЩ

Журито се влюби във Face 2 Face Шардоне на New Bloom Winery

Българското Шардоне в серията Face 2 Face (F2F) намери място сред най-добрите в света по време на международния винен конкурс Los Angeles International Wine Competition. То бе оценено с 94 точки и заслужи Best of class – отличие, което се присъжда само на най-добрите вина. Високата оценка за родното вино идва в ожесточена конкуренция с представители както на традиционни производители от Италия и Франция, така и на най-добрите вина от „Нов свят“ – Чили, Аржентина, Нова Зеландия, САЩ и то в сърцето на Калифорния – припозната със своите Шардонета.

Избата производител New Bloom Winery постигна забележителен успех като спечели медали за всички изпратени проби - общо 12 отличия - четири златни и осем сребърни. Със злато бяха оценени вината във всички ценови категории и марки на New Bloom - за PIXELS Совиньон блан, PIXELS Сира и Verano Azur Розе. Сребърни отличия заслужиха  Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер, F2F бленд (Каберне Совиньон, Сира, Регент), F2F Совиньон блан, F2F Розе, PIXELS Розе, PIXELS Каберне Совиньон, Verano Azur Совиньон блан и Вионие и Verano Azur Сира и Марселан. Високaта оценка за българското Шардоне затвърждава имиджа на избата от Съединение като един от най-добрите производители от Тракийска низина. През годините тя е печелила два пъти титлата „най-добро в своя клас“ на конкурса в САЩ с вина от сорта Совиньон блан в сериите F2F и PIXELS.  Отличеното шардоне F2F има сребърен медал тази година и от Vinalies Internationales, организиран от Съюза на енолозите във Франция.  Виненото състезание в Калифорния е едно от най-престижните в САЩ. Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. New Bloom Winery е единствената наградена изба от България в настоящото издание на конкурса.

Злато и при розетата

PIXELS Розе, реколта 2022 спечели златен медал от конкурса Mondial du Rosé, който тази година се проведе в Марсилия в началото на април. Награденото розе се произвежда от собствените лозови масиви на избата в Съединение от сорта Гренаш. Конкурсът се организира от Съюза на енолозите във Франция е се смята за едно от най-престижните винени състезания за розе вина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме