От 4 години не консумира никакъв алкохол
През летния сезон наблягам основно на плодове, салати и риба. Храня се предимно с пилешко и телешко, а свинско почти не консумирам. Това споделя DJ Дамян пред “Труд” за своя хранителен режим, съобразен с летните жеги. Той обяснява, че въпреки факта, че работата му е изцяло свързана с нощните часове, успява да тренира около 2-3 пъти в седмицата.
“Залагам основно на фитнес упражнения, които не са за качване на мускулна маса, а по-скоро кардио тренировки с цел изгаряне на калории. Стремя се да поддържам френска линия, а не да изглеждам като нацепена батка. Вече не е модерно да сме нацепени, а да сме елегантни. Изфинен и целия да си изфибрен, за да изглеждаш по-слаб и по-елегантен”, казва Дамян.
Повечето плодове и зеленчуци са с ниско съдържание на калории и мазнини и богати на фибри, затова диджеят разкрива, че хапва най-често ябълки, круши, портокали, грейпфрути, авокадо, броколи, моркови и сладък картоф.
Въпреки че работното му време започва в малките часове на денонощието, диджеят обяснява, че това рядко възпрепятства тренировъчния му режим.
“Понякога естествено, това си оказва своето влияние и ме домързява. Ключовото в ситуацията е, че вече от 4 години не консумирам никакъв алкохол, а също не пуша от 5 месеца”, обяснява той като допълва, че след като е изчистил “вредните навици” от ежедневието си, се чувства по-свеж и това му носи повече сили за тренировки.
Известният диджей не крие, че е заклет фен на сладкото и не може да се лиши от него, въпреки, че понякога се налага в името на хубавата фигура.
“Много обичам сладко. Най-много обичам шоколад, но си позволявам в седмицата само по веднъж да хапвам. Ако зависи от мен - всеки ден мога да ям по един от големите шоколади на един път”, признава си Дамян.
В клипа на “Искам си теб” - последния му общ проект с певицата Ваня, с която са партньори и в музиката, и в живота, двамата демонстрират красиви тела. Дамян обаче обяснява, че рядко тренират заедно, защото тя предпочита тренировките вкъщи с велоергометър и леки тежести пред фитнеса.
“За съжаление нямам време за разходки или спорт в планината, заради дневния си режим на сън. В нашия бранш нямаме възможност да се разпореждаме с времето си свободно, защото всичко е на скорост”, уточнява Дамян и изтъква, че най-важното за компенсация на енергия в следствие на липса на сън, е правилното хранене.
Примерно дневно меню
Закуска
1 купичка (150 гр.) овесена каша
2 с. л. стафиди
Ѕ чаша бадеми
2 твърдо сварени яйца
Късна закуска
40 гр. нискомаслена извара
75 гр. къпини или друг плод
Обяд
Сандвич с пилешко на скара – 170 гр. пилешки гърди, 2 филии пълнозърнест хляб, горчица
Смесена зелена салата и домат
150 гр. постен бульон по избор
Предтренировъчно хранене
1 банан
1 протеинов десерт
Следтренировъчно хранене
Шейк с 1 доза суроватъчен протеин (до 40 гр.) с 350 гр. вода и 150 гр. замразени плодове по избор
Вечеря:
170 гр. печена сьомга
1 голям печен сладък картоф
2 купички (300 гр.) задушени броколи с лимонов сок
Късна вечеря:
1 ябълка
2 с. л. фъстъчено масло
РЕЦЕПТА
Хек на тиган с естрагон
Време за приготвяне:
55 мин.
Продукти за 4 порции:
1 кг хек, 3 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол, Ѕ ч.л. черен пипер, 1 лимон, Ѕ ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. ситно смлян естрагон
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме хека, след това го подсушаваме. В купа изстискваме сока на лимона и прибавяме сухите подправки и зехтина. Внимателно натъркваме всяко парче с получената марината и оставяме да престои поне 2 часа в хладилника. Загряваме тефлонов тиган на котлона и запичаме парчетата риба от двете страни за около 4 минути от всяка страна.
Съвет за сервиране:
Рецептата за хек приготвен на тиган си подхожда със задушени броколи и картофи.
В една порция ястието съдържа:
39 g протеини
52 g въглехидрати
26 g мазнини
2,4 mg желязо
644 kcal енергия
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш