Правилата са за скучните хора

Евгения Джаферович е професионален гримьор, бивша плувкиня, участничка в Survivor, съпруга и майка на две деца. Специално за вас тя ще дава полезни съвети за грим, красота, хранене, тренировки и семеен живот.

Като професионален гримьор често се сблъсквам с много еднотипни грешки, които жените допускат, дори при най-обикновения ежедневен грим, да не говорим за вечерния и по-тежък такъв. Една от тях е пропускането на подготовката на кожата, т.е. почистването и хидратирането й. Друга пък е наслояването на продукта, което води до ефекта "маска".

В момента най-актуални са естествените и свежи визии, с лек грим и сияйни скули. Дори бъдещите абитуриентки е добре да следват това правило, за да изглеждат и се чувстват възможно най-комфортно на специалния си ден.

Beauty съвет

Лесен грим в 3 стъпки

Преди да нанесете какъвто и да е грим, е важно да се погрижите за кожата си. Много дами подценяват това. Колкото и скъп и качествен фон дьо тен да имате, той няма да седи добре на една суха кожа, например. Важно е ежедневно да се грижим за кожата както преди, така и след грима, защото ако не го свалим хубаво то това е предпоставка за замърсяване на кожата.

Първата стъпка за бърз и лесен ежедневен грим е именно качествен хидратиращ крем или основа за грим, която също действа така на кожата. Важно е след нанасянето на продукта, да изчакаме няколко минутки, за да може той да попие добре в кожата. Следващата стъпка е да нансем лек фон дьо тен или още по-добрия вариант BB крем. Така ще изравним тена на лицето. Последната стъпка е добре нанесената спирала, като е добре да й отделите повече време, за да направите погледа по-изразителен.

 

Beauty грешка

Не пропускайте пудрата

По принцип съществуват някои основни правила за нанасяне на грим и по-точно за комбинирането на техники и цветове. Например, силните сенки на очите се съчетават най-добре с леко червило, както и по-тъмното червило отива на по-незабележим грим на очите. Но правилата са за скучните хора. Гримът ни дава свобода да сме различни всеки ден и ако днес искам да нося лилави сенки и синьо червило - ще го направя! Всичко зависи по-скоро от това какво е лицето ни, дали позволява експерименти, какъв е поводът и най-вече как се чувстваме.

Все пак, има някои грешки, които е добре да припомним, за да не ги допускаме често.Едната е натрупването на много количество продукт (независимо дали е фон дьо тен или нещо друго)на едно място и пропускането на пудра, която да го запечата. Препоръчвам насянето й с четка или бюти блендър, вместо с популярната техника - пръсти.

Пудрата помага на грима да се задържи по-дълго през деня, а и лицето изглежда по-свежо.

 

Топ тенденция

Ефектът „без грим”

Тази пролет най-актуалната тенденция определено е сияйната кожа. Става дума за добре почистената и хидратирана кожа, върху която сме нанесли обилно количество хайлайтър - на скулите, под арката на веждите, на върха на носа и този на устните. Идеята е да носим грим, който да не си личи върху лицето.

Тази тенденция бих посъветвала да спазват и абитуриентките на предстоящите балове. Нека бъдат по-натурални и естествени. Да не прекаляват с тежкия грим. Това няма да бъде единственият им повод да носят грим, тепърва ще имат още много специални дни и случаи. Разбира се, гримът им трябва да издържи цял ден, но това не означава да изберат такъв, който да създаде ефекта "маска". Особено ако имат по-чувствителна кожа или такава склонна към възпаления и акне, нека заложат на лек фон дьо тен, с който кожата им да диша.

Препоръчвам и течните гелове за вежди, вместо моливите, тъй като те ще се погрижат косъмчетата да не мръднат цяла вечер. Хубаво е да се нанесе и основа на очите, с която сенките се смесват и разнасят по-добре, а и издържат по-дълго. Някои от по-качествените фон дьо тени също може да изиграят роля на такава основа. Не препоръчвам черните опушени сенки, защото седят много тежко върху младото красиво лице. Идеалната комбинация според мен е лека основа, хубаво и плътно червило и блясък по очите - една визия, която изглежда свежо, но и достатъчно изискано за специалния ден.Колкото до комбинирането на грима с роклята, това правило е малко демоде вече. Все пак е подходящо, ако тоалетът е в по-ангажиращ нюанс, но отново не е задължително условие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл