Необходими продукти:
¼ чаша зехтин;
1 малка скилидка чесън, нарязана на кубчета;
¼ зелен лук;
¼ чаша доматено пюре;
½ чаша течна сметана;
1 супена лъжица водка ( може и повече);
1 чаена лъжичка люспи от червен пипер;
225 грама паста;
1 супена лъжица масло;
¼ чаша пармезан;
Босилек;
Сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера се добавят зехтина, чесъна и лука. Готви се до омекване. Добавя се доматено пюре, след това се добавя сметаната. Добавя се водката и се готви докато се изпари. Добавете червения пипер на люспи. Разбърква се добре, подправя се със сол и черен пипер. Сосът се маха от огъня.
Пастата се вари отделно. Когато е готова, се запазва ¼ от водата от пастата, преди да се отцеди. Добавя се маслото и се разбърква на бавен огън докато не се разтопи.
Добавят се макароните – и водата от пастата – към соса, пармезана и се разбърква добре. Подправя се с още сол и черен пипер на вкус.