На 14 декември 2018 да почерпят

Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Диетолози: Шоколадовите бисквити и чипсът не са чак толкова вредни

Шоколадовите бисквити, чипсът и друга „вредна“ храна не е чак толкова опасна, колкото се смяташе по-рано. До този извод стигнаха диетолози, изучаващи ползата и вредата от храните, подложени на обработка.

Специалистите отбелязаха, че чипсът може да осигури голяма част от дневната нужда на организма от калории, а шоколадовите бисквити съдържат имуномодулатор бета глюкан, контролиращ нивото на холестерина в кръвта, пише БГНЕС. Все пак не трябва да злоупотребяваме с чипс, защото той е богат на мазнини и сол, които трудно могат да бъдат изкарани от организма.

Най-вредните храни са пицата, колбасите, хлябът, маргаринът и полуфабрикати, в които се използват консерванти с цел удължаване на годността.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.