Любимата диета на Парис Хилтън

Богатата хотелиерска наследница започна собствено готварско шоу в началото на годината

Първи ден
200 г. извара
400 мл обезмаслено мляко

Втори ден
Печени картофи, залети с 1 чаена лъжичка зехтин
400 мл обезмаслено мляко

Трети ден
200 г. извара
400 мл обезмаслено мляко

Четвърти ден
Зеленчукова салата
През деня се пият най-малко 2 л вода

Пети ден
Сутринта: пилешко месо или риба - варена
През деня: 400 мл обезмаслено мляко

Шести ден
Обезмаслено мляко - 800 мл, за целия ден
Преди лягане - 200 мл доматен сок

Седми ден
Зеленчукова салата
Пият се най-малко 2 л вода за деня

След приключването на диетата се прави пауза от минимум 1 месец преди повторно прилагане.

Наследницата на империята Хилтън - Парис, по-известна със скандалните истории около себе си, странните си бизнес начинания и участията си в риалити предавания, реши да се прави на кулинарен гуру и започна собствено готварско шоу в началото на тази година по своя YouTube канал Cooking with Paris (Готвене с Парис).
Преувеличено, разбира се, тя се прави на прекалено невежа в кухнята, което е част от шоуто. Парис пристига, носейки кученцето си чихуахуа, и започва да готви, без да си измие ръцете. Тя е с черни ръкавици без пръсти (вероятно заради маникюра), което й пречи да отвори пакета с паста, както и да приготви кайма за лазанята. Свикнала е да използва настъргана моцарела, но - о, ужас! - в хладилника има само цяла...

Е, не от всяка милионерска щерка става домакиня. Затова пък, когато реши да отслабне, тя е жестока към себе си. Нов документален филм за живота й, продуциран от YouTube Originals, ще бъде излъчен на 14 септември в мрежата. В него наследницата на прочутата хотелиерска фамилия ще разкаже много неща за себе си извън привидно безоблачния живот, който води.

А между другото, ето любимия начин за отслабване на Парис Хилтън, основан на консумацията на нискомаслени продукти.

Зеленчукова запеканка

Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1 домат
2 яйца
50 мл нискомаслено мляко
50 г. настърган кашкавал
сол, черен пипер, зелени подправки на ситно

Начин на приготвяне:
Нарежете моркова и доматите на кръгчета, лука на полумесеци, чушката на лентички. Намажете с масло дъното на тавичката и подредете зеленчуците, като доматът е най-отгоре. Подправете със сол и черен пипер. Печете 15-20 минути на 200 градуса. През това време пригответе соса. Разбийте яйцата, добавете млякото, сол и черен пипер. Когато зеленчуците във фурната омекнат, извадете тавата, посипете със зелените подправки, излейте яйчената смес и поръсете с кашкавала. Върнете във фурната за още 5-7 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Лазаня

Необходими продукти:
1 опаковка готови кори за лазаня
200 г. настърган кашкавал за поръсване

За плънката:
500 г. кайма (смес телешко и свинско)
1 глава лук, 1 морков
2 с. л. олио или зехтин
150 мл бяло вино
1 щипка сушена целина
1 щипка сушен риган
1 буркан (800 мл) стерилизирани домати на кубчета
сол 

За соса бешамел:
50 г. краве масло
4 с. л. брашно
1 л прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете моркова и лука на ситно. Сипете мазнината в голям тиган и запържете леко зеленчуците. Добавете каймата, като я бъркате енергично, за да не остане на бучки. Добавете бялото вино и сухите подправки и пак разбъркайте. Накрая сложете доматите. Оставете да ври 5-10 минути на слаб огън, като разбърквате от време на време. За направата на соса бешамел разтопете маслото на среден огън, след което добавете брашното. Бъркайте енергично, за да не загори. Когато придобие златист цвят след 1-2 минути, започнете да сипвате млякото на части - така не се образуват бучки. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри 10-15 минути, като го разбърквате, за да не загори. Готов е, когато придобие гъстотата на боза. Имайте предвид, че после сам ще се сгъсти допълнително. Реденето на лазанята започва с тънък слой сос бешамел на дъното на тавата. Следват ред кори, плънка, върху нея сос бешамел, отгоре настърган кашкавал, пак кори, плънка и т. н., докато свършат продуктите. Важното е да завършите с кора, намазана обилно със сос и поръсена с кашкавал. Пече се около 30 минути на 200 градуса - докато придобие златист цвят.

Броколи с извара

Необходими продукти:

200 г. нискомаслена извара
500 г. броколи
50 г. синьо сирене
1/2 ч. л. сода за хляб
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Броколите се бланшират за 3-4 минути и се поставят в тавичка с диаметър 25-30 см. В тиган се разтопява изварата със содата. Добавя се настърганото сирене и се овкусява със сол и черен пипер. Когато сместа се хомогенизира, се изсипва върху броколите. Запича се в загрята фурна за няколко минути.

Развенчан мит

От „диетичните“ обезмаслени продукти се дебелее

Обезмаслените продукти са част от задължителната диета на звездите. В стремежа си към съвършена фигура те приемат храни с масленост 1, под 1 и даже 0 процента. С това обаче рискуват в зряла възраст да си навлекат по-големи неприятности от някой и друг излишен килограм на младини.

Непрекъснатата консумация на нискомаслени продукти лишава организма от жизнено необходимите му наситени мазнини, което той компенсира с повишен глад за въглехидрати. Така хората, въздържащи се от пълномаслени храни, рискуват да развият диабет тип 2, а в по-дългосрочна перспектива - наднормено тегло и затлъстяване. Доказано е в съвсем сериозни проучвания.

Тези пък, които прекаляват с мазнините, рискуват да нарушат липидния си профил, натрупвайки лош холестерол. С други думи - няма пълно щастие... Затова специалисти препоръчват да се храним с продукти с нормална масленост (около 3,3%), освен ако не ни се налагат ограничения по здравословни причини.

Коментари

Задължително поле